Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Kas 2017 / Çar 17:10
/ 72 Kez Okundu
| |

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan Engelsiz Yaşam Akademisi’nin açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Kaya, “Biraz önce acı bir haber aldık. Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde bir gü venlik görevlimizi kaybetmenin üzüntüsünü yeni öğrenmiş bulunuyorum. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Biz bir taraftan terörle güçlü bir şekilde mücadele ederken, bir taraftan da terörün bu bölgeye yıllardır verdiği zararı gidermenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Engellilerin toplumun önemli bir kesimini oluşturduğunu dile getiren Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Engelsiz Yaşam Akademisinin Van’ın yüz akı projelerinden biri olduğunu söyledi.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu Belediyesi olarak bir yıl içerisinde birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız Engelsiz Yaşam Akademisi, ailelerimizin ikinci evi olmuş. Engelsiz Yaşam Akademisi, örnek bir proje olarak Türkiye’de yerini almıştır. Engelsiz Yaşam Akademisi, aynı zamanda ailelere yönelik de kurslar düzenleyen bir akademi olmuştur. Bugün engelsiz Yaşam Akademisinde 300 kursiyerimiz devam etmektedir” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından akademinin kurdelesini kesen Bakan Kaya ve beraberindekiler, binayı gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra Tuşba Belediyesi tarafından yapılan parkın açılışına katılan Bakan Kaya, eşiyle birlikte kurdeleyi kestikten sonra kendisine hediye edilen kilimi aldı. Kaya, daha sonra beraberindekilerle Yüzüncü Yıl Üni versitesine geçti. Burada öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaya, daha sonra esnafı ziyaret etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.