AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Siyaset | İHA
24 Eki 2022 / Pzt 14:56
/ 36 Kez Okundu
| |

AK Parti grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Biz 2013 yılında kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığımız değişiklikle yasakçı anlayışın olamayacağını yaptık. Başörtüsü sorunu yoktur ancak sorun olarak görenler kanuni düzenleme ile sorunu kökünde çözelim dediler. Bu sözden hareketle Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmayan bir sorunu kökünden çözelim demesi üzerine Anayasa ile kökünden çözelim” dedi.

Akbaşoğlu, TBMM’de bası toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu borçlarına ilişkin düzenlemeleri içeren teklifi görüşeceklerini belirterek, “KYK borçlarının hem enflasyon hem de faiz farklarını ortadan kaldıran bir kanun teklifi söz konusu. 2 milyon ve altı meblağın silinmesiyle ilgili düzenleme. Tezkere: Mali, Orta Afrika asker göndermeye ilişkin tezkerenin süre uzatımı görüşülecek. 29 Ekim 1923 Cmhuriyetimizin ilanı hep beraber idrak edeceğiz. 29 Ekim’de de daha önce yarım kalmış olan devrim otomobili serüveni Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hayallerin nasıl gerçekleştiğine şahit olacağız. Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin en somut çıktısıdır. Bütün eş değerler ile kıyas edildiğinde çok daha üstün olacak TOGG otomobilimiz. 561 km menzili ile bu manada Türkiye’nin savunma gücüne büyük katkı sağlayan Türkiye’nin milli savunmasının geldiği noktayı özetleyen ’Tayfun’un tam isabetle hedefe ulaşmasına tanık olduk. 21. Yüzyılın Türkiye yüzyılı olacağı gerçeğini asırlara sari hizmet ve alt yapı ile duyurmuştuk. AK Parti umuttur. AK Parti ve Cumhur ittifakı geleceğin umududur” ifadelerini kullandı.
Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, “Sözünü tutmadığını bütün milletimiz biliyor, denenmiş birisi. Kılıçdaroğlu da İmamoğlu da iktidara geldiğimizde kimsenin işine son vermeyeceğiz ‘namus sözü’ demişlerdi. Birçok sözler verdiler. İstanbul için her yıl 20 bin konutu dönüştüreceklerdi. Üç yılı aştı 60 bin konut nerede? CHP zihniyeti bildik denenmiş zihniyet. Denenmemiş değil denenmiş ve sözlerinin de hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığı kendi namus sözünü de çiğnediği ortada” şeklinde konuştu.

Türk Tabipler Birliği kapatılsın sözlerini değerlendiren Akbaşoğlu, “Adı Türk Tabipler Birliği. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne PKK ağzıyla sözler sarf ediyorlar. Bu alçaklıktır, şerefsizliktir, haysiyetsizliktir, soytarılıktır, izahı mümkün değil. Bu iftira 85 milyona atıldı. Hukuk herkesi bağlar demokratik hukuk devletinde karşılığını bulur bağımsız yargı” diye konuştu.
Anayasa değişikliğine ilişkin olarak Akbaşoğlu, “Biz 2013 yılında kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığımız değişikle yasakçı anlayışın olamayacağını yaptık. Başörtüsü sorunu yoktur ancak sorun olarak görenler kanuni düzenleme ile sorunu kökünde çözelim dediler. Bu sözden hareketle Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmayan bir sorunu kökünden çözelim demesi üzerine Anayasa ile kökünden çözelim. Kanuni düzenleme kanun ile geri alınır, Anayasa ile daha nitelikli çoğunluk olduğu için daha güvenceli, samimi iseler Anayasal değişikliği beraber yapalım. Referandumla ilgili de en ufak bir problem söz konusu değil. Hem baş örtüsü hem de başı açık vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerin anayasal düzenleme ile teminat altına alalım takiyyeci olanlarla samimi olanlar ortaya çıkacak” değerlendirmesini yaptı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.