AK Parti Konya il teşkilatında temayül yoklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti Konya il teşkilatında temayül yoklaması
21 Eki 2017 / Cmt 15:32
/ 106 Kez Okundu
| |

AK Parti Konya il başkanının görevinden istifası ile birlikte yeni il başkanını belirlemek için parti içi temayül yoklaması yapıldı

AK Parti Konya il başkanının görevinden istifası ile birlikte yeni il başkanını belirlemek için parti içi temayül yoklaması yapıldı.
AK Parti Genel Merkez Teşk ilatlanma Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Konya Koordinatör M illetvek ili Fevai Aslan’ın birçok kesim ile yaptığı görüşmesinin yanı sıra teşk ilat içi temayül yoklaması da yapıldı. AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları yani 293 teşk ilat mensubu, il başkanı olarak görmek istediği 3 ismi pusulaya yazıp sandığa attı.
AK Parti Konya il başkanlığında gerçekleşen temayül yoklamasına katılarak part il ilerle bir süre görüşen Ahmet Sorgun, gazetec ilere açıklamalarda bulundu. Kongre süreçlerinin tasfiye süreçleri olmadığını, 523 ilçede kongreleri tamamladıklarını söyleyen Sorgun, “ Konyamızda da il başkanımız 3 gün önce istifasını genel merkezimize sundu. Teşk ilat başkan yardımcımız, koordinatörlerimiz burada gerekli çalışmayı yapıyor. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi ile özdeştir dediğimiz de bu parti adına söylenmiş bir slogan gibi algılanıyordu. Bir partimizin belediye başkanının veya il başkanının istifası normalde parti içi bir hadise. Ama bazen Türkiye gündemi veya o ilin gündemi oluyor. Bu niye böyle. Başka part il ilerin veya kamuoyunu niye ilg ilendirsin. Surete baktığımızda işte bunun en güzel del ili AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi ile özdeştir, ister kabul edelim ister kabul etmeyelim, ister sevelim ister sevmeyelim” dedi.

“İsimleri Konyalı belirleyecek”
Sorgun, temayül yoklamasında kim il başkanı görülmek isteniyorsa isminin yazılarak sandıklara atıldığını d ile getirerek, “Burası gerçekten demokratik bir ortam, herkes adını duyurab ilir. Biz partimizin çalışma usulü şunlardan hangisini seçiyorsunuz değ il. Boş kağıt ver iliyor kimi il başkanı görmek istiyorsunuz yoksa şahısları belirleyip şunlardan birini beğenmek zorundasın gibi böyle bir durum yok. Kimi il başkanı görmek istiyorsunuz diye arkadaşlarımıza teşk ilat mensuplarımıza, STK mensuplarına soruyoruz. Onun için oradan isim çıkacak, yoksa isimleri biz belirlemiyoruz. İsimleri m illet belirleyecek, Konyalı belirleyecek” diye konuştu.
Öte yandan, il başkanlığı belirleme sürecini yönetmek ve organize etmek üzere Konya’da bulunan AK Parti Genel Merkez Teşk ilatlanma Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Konya Koordinatör M illetvek ili Fevai Aslan, 200’ün üzerinde teşk ilat mensubu ile yüz yüze görüşerek süreç hakkındaki görüş alışverişinde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.