AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: "Tek silahımız var o da barış"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu:
12 Mar 2018 / Pzt 12:43
/ 160 Kez Okundu
| |

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, geleceği hep beraber inşa edeceklerini belirterek, "Suriye’de olanların Kürt halkı çıkarlarıyla hiçbir alakası yok

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mir oğlu, geleceği hep beraber inşa edeceklerini belirterek, "Suriye’de olanların Kürt halkı çıkarlarıyla hiçbir alakası y ok. Bir halkın ve bir örgütün çıkarlarını aynı kefede görmemek gerekir. Tek silahımız var o da barış ve dem okrasidir" dedi.
Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Mir oğlu, AK Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri ile birlikte Nusaybin’de muhtarlarla kahvaltı da bir araya geldi. TOKİ tarafın dan Nusaybin’in dört mahallesinde yapılan k onutların yapımının devam ettiğini aktaran Mir oğlu, 400 k onutluk yeni bir ihalenin de tamamlandığını ifade etti. Mir oğlı, "Talepleri dile getirirken taleplerin sebeplerini bilmek gerekir. Yaşadığımız bela orta daydı. Nusaybin halkıyla geç buluştuk. Aramız da bir du var vardı. Ç ok şükür o du var yıkıldı. Nusaybin halkının ortaya k oyduğu iradeye saygı gösteriy oruz. Halkımız bir macera peşine düşmedi. Geleceği hep beraber bu t opraklar da inşa edeceğiz. Tek silahımız var o da barış ve dem okrasidir" diye k onuştu.

"Geçmişte yaşadığımız filmi bir daha seyretmek istemiy oruz"
Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Mir oğlu, şunları söyledi:
“Suriye’de olanların Kürt halkı çıkarlarıyla hiçbir alakası y ok. Bir halkın ve bir örgütün çıkarlarını aynı kefede görmemek gerekir. Geçmişte yaşadığımız filmi bir daha seyretmek istemiy oruz. İstanbul’ da yaşayan bir Kürt ile Nusaybin’de yaşayan bir Kürt arasın da hiç bir fark olmadığını görmemiz gerekir. Türkiyeyi bir olarak görmemiz gerekir. Irak’ta ve Suriye’de yaşananları iyi görmek gerekir. Büyük iddialarla y ola çıkan örgütlerin ABD lejy onerleri hale geldiğini görmek lazım. Maalesef s onuç budur. Samimiyetle oturup Nusaybin’i önümüzdeki on yıllara nasıl taşıyacağımızı k onuşmamız lazımdır.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.