AK Partili Özdağ: "Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili kararı yargı ve kamuoyunun vermesi gerektiğini düşünüyorum"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
06 Ara 2017 / Çar 16:16
/ 48 Kez Okundu
| |

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili kararı yargı ve kamuoyunun vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi

AK Parti Manisa Millet vekili Selçuk Özdağ, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili kararı yargı ve kamuoyunun vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
TBMM’de gazetec ilerin gündemle ilgili sorularını cevaplayan AK Parti Manisa Millet vekili Selçuk Özdağ, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararına ilişkin, "İsrail’in Başbakanının Netanyahu olduğunu zannediyordum. Ama Trump’mış. Trump Amerika’dan İsrail’i, Ortadoğu’yu yönetmek istiyor, aynı zamanda yönetirken kargaşa çıkartmak istiyor. Kudüs Müslümanlar’ın kutsalıdır. Müslümanlar’ın ilk kıblesidir. İlk kıblemizde emri vaki yapmaları doğru değildir. Trump’ın kutsallarımıza savaş açmalarının, şantaj yapmalarının kabul edilmeyeceğini bilmel iler. Trump Kudüs’ten, İran’dan, Suriye’den, Türkiye’den elini çek" ifadelerini kullandı.
Özdağ, şunları kaydetti:
"Ebedi dostlarımız yoktur, menfaatlerimiz vardır. Kudüs için vazgeçilmezimiz diyoruz. Yeni krize Ortadoğu’yu sürüklemeleri doğru değil. Trump yanlış yapıyor. Kudüs’te Musev iler, Yahud iler, Müslümanlar, Hristiyanlar birlikte yaşayanlardır. Papa’ya çağrıda bulunurum. Kudüs’te Trump’a karşı sesinizi yükseltmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ’kırmızı çizgimiz’dir."
ABD’deki Rıza Sarraf davasına ilişkin de Özdağ, "Sarraf’ın yargılanacağı yer Amerika değildir. Türkiye’de yargı vardır. Suç duyurusunda bulunulur, yargı gereğini yapar. İşlenmiş bir suç varsa, suçla ilgili merci Washington veya Amerika mahkemeleri değil, Ankara mahkemeleridir" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun soruşturma konusu açıklamalarına değinen Özdağ, "Suç işlenen yer hukuktur. Hukuk karar verdikten sonra dokunulmazlık kalktı. CHP ’kürsü hariç tüm dokunulmazlık kalksın’ ded iler. Türkiye’de şiddete bulaşmadıkça, terörü övmedikçe bununla ilgili kararı yargı vermeli. Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaten fezlekeleri vardı. Bu fezlekeler yargıya gitmişti. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili kararı yargı ve kamuoyunun vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.