Asgari ücrette akıl almaz oyun! BBP Lideri Desteci ifşa etti!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücrette akıl almaz oyun! BBP Lideri Desteci ifşa etti!
#Siyaset | Haber Merkezi
18 Tem, 2022 / Pzt 18:59
/ 910 Kez Okundu
| |

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici gelen zamla 5.500 TL olan asgari ücretin patronlar tarafından çeşitli oyunlarla işçiden geri alındığını ifade etti.

AK Parti asgari ücrete bu yıl ikinci bir zam yapmak zorunda kalırken işveren ise çareyi akılalmaz bir oyun oynamakta buldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici patronların yeni zamlı asgari ücreti işçiye ödedikten sonra bir miktarını geri aldığın öne sürdü

Mustafa Destici bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla Samsun'a geçerken partisinin l binasında açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşma sırasında yüzde 30 zam yapılarak 5.500 TL’ye çıkarılan asgari ücretle ilgili söylediği sözler ise çok dikkat çekiciydi.

"ASGARİ ÜCRETİN 1500 TL’Sİ GERİ ALINIYOR"

Asgari ücret konusunda bazı patronların yaptığı kurnazlığı ifşa eden Destici “"Bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef" ifadelerini kullandı.

Destici yapılan oyunu şu sözlerle ifşa etti:

"Bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef. Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından 1000 lirasını, 1500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür. Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.