Bahçeli: "Neymiş, MHP ne derse o yapılıyormuş. MHP iktidara yön veriyormuş"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Ara 2017 / Sal 11:58
/ 9 Kez Okundu
| |

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Neymiş, MHP ne derse o yapılıyormuş

MHP" href="/tag/mhp/"> MHP Ge nel Başkanı Devlet Bahçeli, neymis/">"Neymiş, MHP" href="/tag/mhp/"> MHP ne derse o yapılıy ormuş. MHP" href="/tag/mhp/"> MHP iktidara yön veriy ormuş. Altını kalın olarak çiziy or ve buradan sesleniy orum: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir kısım milletvekili ve yö neticisi kaygılanmasın, k orkuya kapılmasın. Beyhude yere onun bunun tezvirleri ne aldanmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni yö neten Cumhurbaşkanı’dır, Başbakan’dır, Bakanlar Kurulu’dur ve mesai arkadaşlarıdır. Bunlar da görevlerinin başındadır" dedi.
MHP" href="/tag/mhp/"> MHP Ge nel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup t oplantısında yaptığı k onuşmada, 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte yeni bir hükümet sistemi ne geçildiğini belirterek, "Bunun öncesinde ise FETÖ hıya netinin 15 Temmuz işgal teşebbüsü yaşanmış, ayaklanan millet ruhu bu iğrenç istilayı durdurmuştu. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, bekamızın ne kadar da pamuk ipliği ne bağlı olduğunu, nasıl bir hain saldırıya maruz kaldığını gözler önü ne sermişti. 16 Nisanla birlikte yeni bir hükümet sistemi milletimizin karar ve onayıyla kurulmuştur. Hiç kuşku y ok ki, bu yeni sistemin yasal ve anayasal sütunlarının sağlamlaştırılması, bu y olla 2019 Cumhurbaşkanı Seçimi ne gidilmesi adil ve ahlaki bir uzlaşmayla mümkündür. Biz fikri temellerimizden ilham ve feyzimizi alarak ülkede bir uzlaşma vasatının oluşmasını, olgunlaşmasını ve deyim yerindeyse oğul vermesini arzuluy or, buna göre siyasetimizi şekillendiriy oruz" diye k onuştu.

"Uyum yasalarının çıkarılması k onusunda uzlaşmacı bir siyasi tavır ve tutum izleyerek, üzerimize düşeni harfiyen yapmanın kararındayız"
16 Nisan’ı takip eden 6 ay içinde uyum yasalarının çıkması gerektiğini ancak şu zamana kadar bu hedefin gerçekleşmediğini aktaran Bahçeli, "Temennimiz bütçe sürecinden hemen s onra, hatta yeni yılla birlikte uyum yasalarıyla ilgili ihtiyaç ve zaruretlerin karşılanmasıdır. Biz 16 Nisan şuuruna bağlı kalarak, uyum yasalarının çıkarılması k onusunda uzlaşmacı bir siyasi tavır ve tutum izleyerek, üzerimize düşeni harfiyen yapmanın kararındayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasi ve hukuki dayanaklarının tam manasıyla tesis edilebilmesi için elimizden gelen çabayı gösterip s orumlu siyaset anlayışımızın gereğini inşallah yapacağız. Uzlaşmadan kaçmadık, kaçmayacağız. Merhum h ocamız Er ol Güngör’ün milliyetçi tespit ve fikri teklifi ne bağlı kalarak; uzlaşmak, k onuşmak, buluşmak ve anlaşmak için çaba harcayacağız. Yi ne h ocamızdan biliy or ve değerlendirmesi ne inanıy oruz ki, millet olmanın en bariz vasfı, insanları zaman ve mekan içinde birleştiren ortak n oktaların bulunmasıdır. Bu siyaset için de geçerlidir. Neticede siyaset s osyal ve t oplumsal ilişkilerin bir yansıması, bir türevidir" değerlendirmesinde bulundu.

neymis/">"Neymiş, MHP" href="/tag/mhp/"> MHP ne derse o yapılıy ormuş. MHP" href="/tag/mhp/"> MHP iktidara yön veriy ormuş"
Türkiye’nin istikrar ve n ormalleşmeye kavuşacağını kaydeden Bahçeli, şöyle k onuştu:
"Kavuşmak z orundadır. Türkiye, ümit ve temennimiz odur ki, düzlüğe çıkacaktır. Birç ok bulanık n oktanın aydınlanması ve anlaşılması için ortak akıl ve milli şuur bizim pusulamız, güç kaynağımız olacaktır. Türkiye’de iktidar malum ve meydandadır. Muhalefet de bellidir. Siyasi sınır ve s orumluluk alanları sandıkla çizilmiştir. S on günlerde gerek televizy onlarda, gerek gazete sütunlarında, gerekse de köşe sahibi kalemşörlerce garip ve tahrik edici bir iddia sürekli ısıtılıp ısıtılıp servis edilmektedir. Partimizle ilgili kurcalama yapan, dedik odu sermayesi üreten çevreler yalanlarına yalan katarak ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır. Neymiş, MHP" href="/tag/mhp/"> MHP ne derse o yapılıy ormuş. MHP" href="/tag/mhp/"> MHP iktidara yön veriy ormuş. Aslı y ok yaylasında bin beş yüz k oyundan bahsetmek b oş bir hayaldir. Altını kalın olarak çiziy or ve buradan sesleniy orum: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir kısım milletvekili ve yö neticisi kaygılanmasın, k orkuya kapılmasın. Beyhude yere onun bunun tezvirleri ne aldanmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni yö neten Cumhurbaşkanı’dır, Başbakan’dır, Bakanlar Kurulu’dur ve mesai arkadaşlarıdır. Bunlar da görevlerinin başındadır. Milliyetçi Hareket Partisi şu an için üstlendiği muhalefet görevini 36 milletvekiliyle en etkili şekilde icranın, milli bekamıza, milli tezlerimize, milli hedeflerimize destek vermek için her mücadele ve fedakarlığı yeri ne getirmenin amacındadır. Hükümete desteğimiz terörle mücadelenin başarıya ulaşması içindir. Hükümete desteğimiz dış p olitikada elinin zayıf olmaması içindir. Hükümete desteğimiz küresel ve bölgesel ablukaya karşı milli ruhu sağlam ve diri tutmak, Türkiye’nin köşeye sıkışmasını engellemek içindir. Hiç kimse merak buyurmasın, Milliyetçi Hareket Partisi yerini de, yurdunu da bilir, bilmeye de devam edecektir. Zamanı geldiğinde, şartlar olgunlaştığında neyin nasıl olacağını da herkes görecek ve bizzat şahit olacaktır."
11 Aralık Pazartesi günü 2018 Yılı Merkezi Yö netim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yö netim Kesin Hesap Kanun Tasarısı Meclis Ge nel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacağını bildiren Bahçeli, bu nedenle haftaya ve takip eden birkaç hafta grup t oplantısının yapılmayacağını ifade etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.