Bahçeli’den o ilahiyatçıya tepki: “Kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bahçeli’den o ilahiyatçıya tepki: “Kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir
06 Mar 2018 / Sal 11:18
/ 60 Kez Okundu
| |

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her kadın ve ç ocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız bırakılmamalıdır. Her kadın cinayeti istikbalimizin kalbine indirilmiş hançer, Türk-İslam medeniyetinin ufkuna getirilmiş kanlı gömlektir" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup t oplantısında k onuştu. Her yıl 8 Mart günü geldiğinde hem Türkiye’de hem de dünya üzerinde kadınların k onuşulduğunu, kadınlarla ilgili değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Bahçeli, bu k onuda vicdani farkındalık düzeyinin küresel ölçekte yükselişinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bahçeli, mazisi 161 yılı bulan dem okratik nitelikli bir mücadelenin yıldönümünde kadın haklarıyla ilgili herkesin, yer kürenin her zemininde kanaat ve y orumlarını paylaştığını ifade ederek, “8 Mart 2018’de Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ç ok sayıda t oplantı, panel, k onferans, münazara, hatta münakaşa yapılacağı bellidir. Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Beşik sallayan anne, ç ocuğunu d oyurup, büyüten ebe veyn mi? Biz kadın dendiğinde neyi görmeliyiz? Evini çekip çeviren, eşine destek veren, aşını işini dert eden bir fedakarlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Dinmeyen şiddetin mi? Verilmeyen değerin mi? Eksilmeyen istismar ve cinayetlerin mi? Kadına baktığımızda bu söylediklerimin hepsi fazlasıyla vardır ve karşımızdadır” diye k onuştu.

“Tüm insanlığın kanayan yarası, kanatlanmış çığlığıdır”
Sürekli kadına şiddetten yakınma olduğunu, bu k onunun herkesin dilinde olduğunu belirten Bahçeli, “S okak ortasında, adliye önünde, ev veya meskenlerin içinde, iş yerlerinde hunharca öldürülen kadınlar sadece Türkiye’nin değil, sadece bölge ülkelerinin değil, tüm insanlığın kanayan yarası, kanatlanmış çığlığıdır. Bu çığlık namustur, bu çığlığın gözü yaşlıdır. Ülkemizde 2017 yılı içinde 408 kadın katledilmiştir. Bunların ç oğunluğu ise ya devlet k oruması altındayken ya da b oşanma davası sürerken hedef olmuşlardır. Bu yılın Ocak ayında 28, Şubat ayında ise 47 kadın cinayeti işlenmiştir. Yine 2017 yılında 101 tecavüz, 247 taciz vakası yaşanmıştır. 376 kız ç ocuğu cinsel istismar felaketinin kurbanı haline gelmiştir. İstismar suçuna getirilecek cezalar ister kimyasal, isterse de ebedi mahkumiyet olsun, s onuna kadar uygulanmalı, s onuna kadar istismarcıların hesabı görülerek iyi hal falan da dikkate alınmamalıdır. Amacım kadına, ç ocuğa yönelen an ormal Vandallıkları, aşağılık saldırıları bir nebze de olsa deşifre etmek, herkese göstermektir” ifadelerini kullandı.

“Her kadın ve ç ocuk istismarı insanlığa ihanettir”
“Diğer taraftan meczubun birisi çıkıy or kadınlara k ocalarından dayak yedikleri için şükretmelerini tavsiye edebiliy or” diyen Bahçeli, k onuşmasına şöyle devam etti:
“Meselenin tuhaf yanı ise bunu da din ve diyanet adına yapabiliy or. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliy or. Ne ara bu kadar sapık türedi? Hangi ara kadınlarımıza, ç ocuklarımıza göz k oyan ahlaksızların, onları töhmet altında bırakan alçakların sesi çıkmaya başladı? Her kadın ve ç ocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız bırakılmamalıdır. Her kadın cinayeti istikbalimizin kalbine indirilmiş hançer, Türk-İslam medeniyetinin ufkuna getirilmiş kanlı gömlektir. Biz bu hançeri kırmalıyız, bu gömleği ise kararlılıkla yırtmalıyız. Hala istismarları ve işlenmiş cinayetleri k onuşuy or olmaktan, bu zulmü önleme adına bir arpa b oyu mesafe almamaktan ızdırap duyulması lazımdır. Yaşanan felaketler kadar, bir de hiç gündeme yansımayan, yansıtılmayan pek ç ok mağduriyetler olduğu kuşku görmez bir gerçektir.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.