Bakan Demircan: “Kılıçdaroğlu öyle düşünüyorsa, millete ve devletimize karşı oluşan tehditten bihaber demektir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
07 Şub 2018 / Çar 14:21
/ 69 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahı Kuvvetlerinin Afrin’e girmemesi gerektiği sözlerine ilişkin, “Kılıçdaroğlu öyle düşünüyorsa, millete ve devletimize karşı oluşan tehditten bihaber demektir” dedi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahı Kuv vetlerinin Afrin’e girmemesi gerektiği sözlerine ilişkin, “Kılıçdaroğlu öyle düşünüyorsa, millete ve devletimize karşı oluşan tehditten bihaber demektir” dedi. Bakan Demircan, Türk Tabipler Birliğinin başındaki ’Türk’ ifadesinin kaldırılması ile ilgili de, “Cumhurbaşkanımız gerekli değerlendirmeyi yapmış” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Demircan, Irak Sağlık Bakanı Adeelah Hammood Hussein ile Bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Hussein’i Ankara’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Demircan, “Türkiye ile sağlık alanında önemli iş birlikleri yapılabileceğini ve Türkiye ile Irak arasında bugüne kadar olmuş güzel gelişmelerin bundan sonra daha da artarak devam edeceğini aramızda konuştuk. Bu alanda büyük bir gelişme imkanı olduğuna inanıyoruz ve bu görüşmelerin buna katkı yapacağını düşünüyoruz. Türkiye ile Irak arasında çok geniş iş imkanları var. İlaç sanayisinden tutun sağlık hizmetleri eğitimine ve sağlık turizmine çok geniş bir alanda Irak ile olan ilişkilerimizi geliştirirsek önemli seviyeler ve mesafeler katetmiş olacağız. Karşılıklı iş birliği içerisinde ilaç dahil birçok ürünü birlikte üretme imkanımız var. Bu iş birliklerini geliştirirsek dışa bağımlılık noktasında kendimizi iyi bir noktaya getirerek dışa bağımlılıktan kurtuluruz. Ülke kaynakları ülke içerisinde kalmış olur. Türkiye özellikle son 15 yılda sağlık alanında katetmiş olduğu mesafe ve birikimini kardeş ülkeler ile paylaşmayı bir ilke edinmiştir. Irak bölgenin önemli bir ülkesidir. Son 10 yılda yaşamış olduğu sıkıntılardan kurtulacak ve hızlı bir şekilde gelişmesini sürdürecektir, buna inanıyoruz. Irak ile Türkiye birbirinin elinden tutup güçlü bir şekilde dünya ve bölge barışına katkı sağlayabilecek ülkelerdir” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu öyle düşünüyorsa, millete ve devletimize karşı oluşan tehditten bihaber demektir”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili TSK’nın Afrin’e girmemesi konusundaki sözlerine ilişkin olarak ise Bakan Demircan, “Türkiye orada kendi üzerine gelen bir tehdide karşı nefis müdafaası yapıyor. Kılıçdaroğlu öyle düşünüyorsa milletten kopuk ve millete karşı devletimize karşı oluşan tehditten bihaber demektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Zehirlenme diye değerlendirmeyelim, gıdadan etkilenmiş kişiler”
Geçtiğimiz günlerde CHP Kongresinde zehirlenen vatandaşlar ile ilgili de konuşan Bakan Demircan, şunları kaydetti:
“Gıda gü venliği ile ilgili Tarım Bakanlığı ve bizim sorumluluklarımız var. Bu konuları takip etmemiz gerekiyor. Gerekli düzenlemeler yapılıyor. Yapılmış olan düzenlemeler uygulanıyor. Bu konuda daha ileri bir adım atılması gerekiyorsa elbette ki atacağız. Zehirlenme diye değerlendirmeyelim, gıdadan etkilenmiş kişiler oldu ve onlarla ilgili hastanede gerekli işlemler yapıldı. Bu konu hakkında 80 kişi hastanemize müracaat etmiş.”

“Cumhurbaşkanımız gerekli değerlendirmeyi yapmış”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Tabipler Birliğinin başındaki “Türk” ifadesinin kaldırılmasına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Demircan, “Cumhurbaşkanımız gerekli değerlendirmeyi yapmış ve bizim o değerlendirme üzerine de değerlendirme yapmamız doğru olmaz” şeklinde konuştu.

“Bu komşuluk ve iyi ilişkilerin sadece sağlık konusunda değil tüm alanlarda geliştirilmesini istiyoruz”
Demircan’a da vetinden dolayı teşekkür eden Irak Sağlık Bakanı Hussein ise, şunları s öyledi:
“Bu ziyaret sırasında yeni kapılar illaki açılacaktır. Bu ziyaret olsun, ilerideki ziyaretler olsun mutabakat zaptının genişletilmesini istiyoruz ve özellikle ilaç üretimi konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanlığı tecrübesinden yararlanmak istiyoruz iki ülkenin de hizmetine sunmak için. İki ülke arasındaki tarihi ilişkiler uzun yıllara dayanmaktadır. Bu komşuluk ve iyi ilişkilerin sadece sağlık konusunda değil, tüm alanlarda geliştirilmesini istiyoruz. Irak’ın sağlık konusunda bazı eksikleri var ve bu konuda Türkiye’den yararlanmak istiyoruz. Sağlık seyahati konusunda bir tasarı hazırlandığını öğrendik. Yakın zamanda Meclisten geçeceğini s öylediler bize. Bu konu bizim için çok önemli. Bu talebi biz Demircan’a iletecektik ama Bakan Demircan bizden hızlı çıktı ve parlamentoya taşıdığını, yakın zamanda da imzalanacağı müjdesini bize verdi. Biraz önce içerideki görüşmemizde Bakan Demircan, Iraklı yaralılar ve hastalar için kapıları sonuna kadar açtığını ve bedava ilaç vereceğini s öyledi, ki zaten de veriyorlardı.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.