Bakan Özlü’den yeni yıl mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
31 Ara 2017 / Paz 12:45
/ 39 Kez Okundu
| |

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Hükümet ve Bakanlık olarak; 2018 yılında da, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Hükümet ve Bakanlık olarak; 2018 yılında da, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Bakan Faruk Özlü, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Her yeni yıl geride bıraktığımız günlerin muhasebesini yapmamıza, geleceğe dair umutlarımızı ve hedeflerimizi tazelememize vesile olmaktadır. Geride bıraktığımız 2017 yılında milletçe çalıştık, ürettik ve ülkemizi daha da ileri taşımak için ciddi uğraşlar verdik. Yine Bakanlık olarak ülkemizin geleceği adına önemli icraatlara, kanunlara, düzenlemelere, çalışmalara imza attık. Bu vesileyle tüm Bakanlık çalışanlarımıza, yıl boyunca gösterdikleri üstün gayret için teşekkür ediyorum. Hükümet ve Bakanlık olarak 2018 yılında da bütün ekonomi politikalarımızın merkezine bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz. Bilim, teknoloji ve sanayide, bir sıçrama yaparak, ‘büyük ve güçlü Türkiye’ hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bu ilerlemede en büyük dayanak noktamız ise akıl ve bilim olacak. Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olma iddiamızı, bilim ve teknolojiyle destekleyeceğiz. Tarih boyunca bilimden sanata, medeniyetten devlet idaresine, ekonomiden siyasete her alanda öncülük yapan bir millet olarak hiçbir zaman çıtamızı düşürmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu anlamda bundan sonra da Türkiye’yi daha ileri taşıyacak politikaların oluşturulmasında ve takibinde hassas davranacağız. Bilime, teknolojiye, bilişime, yazılıma, Ar-Ge’ye, inovasyona, tasarıma yatırım yapmaktan geri durmayacağız. AK Parti iktidarları boyunca hep ‘milli ve yerli’ vurgusu yaptık. Milli duruşumuzu, yalnızca siyasi tavrımızla değil; teknoloji, sanayi, yatırım ve üretim politikalarımızla ortaya koyduk. Bu çerçevede başlattığımız ithalata karşı yerli üretim seferberliğinde 2018 yılında da ciddi mesafeler alacağız. TÜBİTAK ve KOSGEB aracılığıyla gençlerimize, girişimcilerimize, bilim insanlarımıza sunduğumuz çok sayıdaki destek programımızla, sınai mülkiyetin ve tasarımın güvencesi Türk Patent ve Marka Kurumumuzla, kaliteye ve tüketici haklarına odaklanan, dünyaya standart ihraç eden Türk Standartları Enstitümüzle bilimin, teknolojinin, sanayinin ve milletimizin hizmetindeyiz. Bilim merkezi Türkiye, teknoloji üssü Türkiye ve ileri sanayi ülkesi Türkiye hedeflerinden hiçbir koşulda geri adım atmayacağız. Bu vesileyle 2018 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.