Arslan ailesi ve oldukça kalabalık bir topluluk tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Soylu ve beraberindekiler, misafirlerin ağırlandığı odada sohbet edip çay içti. Koyu sohbetin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetini beraberindekilerle birlikte dinleyen Bakan Soylu, dua ederek, “Allah razı olsun, Allah kabul etsin. Cenab-ı Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bizlere çok dua edin ve duaya ihtiyacımız var. Safer ayına girdik, belaların dağıtıldığı aydır bu ay. Onun için çok kurban kesmek lazım, çok dua etmek lazım ve çok birbirimiz için iyi düşünmek lazım” dedi.
Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından konuşan barış elçisi ve Bismil Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan da, “Allah hepinizden razı olsun. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Allah hepiniz ile beraber olsun” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekileri ağırlamada Hamo Ağa olarak bilinen Mehmet Arslan’ın çocukları ve torunları da bulundu. Bilindiği gibi Hamo Ağa 56 çocuk ve 300 toruna sahip.
Hamo Ağa’nın en büyük oğlu olan Tahsin Arslan’ın torunlarının isimleri de Bakan Soylu’nun ilgisini çekti. Tahsin Arslan kendi torunlarını Bakan Soylu’ya tanıtırken, “Biri Alparslan, biri Fatih Sultan Mehmet biri de Tayyip” deyince İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukları sevdi.
Çevre köylerden, Bismil’den ve Diyarbakır merkezden gelen kalabalık Bakan Soylu’ya yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler daha sonra bölgeden ayrıldı.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN