Bakan Soylu: "Bu topraklarda kılıç ne kadar önemli oldu ise kelam da o kadar önemlidir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Soylu:
22 Şub 2018 / Per 18:51
/ 73 Kez Okundu
| |

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu topraklarda kılıç ne kadar önemli oldu ise kelam da o kadar önemlidir

İçişleri Bakanı Süleyman S oylu, “Bu opraklar da" href="/tag/t opraklar da/">t opraklar da kılıç ne dar" href="/tag/ka dar/">ka dar ö nemli oldu" href="/tag/ oldu/"> oldu ise kelam da o dar" href="/tag/ka dar/">ka dar ö nemlidir. Bu savaş kalem ile kelam savaşıdır” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman S oylu, K ocaeli’de Gebze Belediyesi tarafın dan düzenle nen Yazarlık Atölyesi Sertifika Dağıtım Töreni’ ne katıldı. Düzenle nen pr ogram da Bakan S oylu’ya K ocaeli Valisi Hüseyin Aks oy, K ocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Kara osman oğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve ç ok sayı da kursiyer eşlik etti.
Pr ogram da k onuşan İçişleri Bakanı Süleyman S oylu, “Biz bu opraklar da" href="/tag/t opraklar da/">t opraklar da Mes nevi’yi, Süleymaniye’yi, Selimiye’yi yazdık ve biz bu opraklar da" href="/tag/t opraklar da/">t opraklar da Yunus Emre, Baki oldu" href="/tag/ oldu/"> olduk. Bu opraklar da" href="/tag/t opraklar da/">t opraklar da kılıç ne dar" href="/tag/ka dar/">ka dar ö nemli oldu" href="/tag/ oldu/"> oldu ise kelam da o dar" href="/tag/ka dar/">ka dar ö nemlidir. Bu savaş kalem ile kelam savaşıdır. Hem bizim medeniyetimizin geçmişten getirdiği ö nemli bir parçasıdır hem de yetişmiş elamana ihtiyaç duyduğumuz ç okça bir p otansiyelin parçasıdır. Düşüncelerimiz dünyanın en d oğru düşünceleri olsa dahi, siz dünyanın en dürüst, en zeki milleti olsanız dahi eğer kendinizi d oğru şekilde ifade edemezseniz, anlatacaklarınız dan tek bir cümle dahi karşı tarafa ulaştıramazsanız içinizdeki p otansiyelin maalesef değeri y oktur. Çünkü o içeride kalmıştır ve kimsenin on dan haberi olmamıştır. Bu millet yazarların, şairlerin, sanatçıların, düşü nen ve düşü nen insanların ifadelerinin güçlü oldu" href="/tag/ oldu/"> olduğu dö nemlerde yükselmiştir” dedi.

“Ya onu onursuz bir ninja gibi kullanırsınız ya da onurlu bir samuray gibi”
Bakan S oylu, Türkiye’de darbeleri öven yazarlar gördüğünü belirterek, “Her akşam ana haber bültenlerinin ardın dan y orum adı altın da millete ayar veren yazarlar oldu" href="/tag/ oldu/"> oldu. Bu ülke, her askeri darbeden s onra kalemleri ne sarılıp darbecileri göklere çıkartan, ülkeyi kurtardıklarını iddia eden kalemşörler gördü. Darbecilerin verdiği siparişle anayasa yazan; tırnak içerisinde söylüy orum, isimleri hala hukuk fakültelerinin duvarların da asılı olan sözde ilim a damları gördük. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı onları yi ne hep beraber görecektik. Eğer kalem kılıçtan keskinse önümüzde iki seçe nek vardır. Bizim t opraklarımız da değil vereceğim bu ör nek. Ya onu onursuz bir ninja gibi kullanırsınız ya da onurlu bir samuray gibi. Biz bu kalemleri düşünceleriyle, inançlarıyla, onurluca kullanmak z orun da olanlarız. Çünkü bizi çerçeveleyen bir inancımız var” diye k onuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman S oylu’nun k onuşmasının ardın dan kursiyerlere sertifikaları verildi. Düzenle nen pr ogram t oplu f ot oğraf çekilmesi ile s on buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.