Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Kerkük bir Türkmen şehridir Türkmen kardeşlerimiz de bizim kımızı çizgimizdir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Kerkük bir Türkmen şehridir Türkmen kardeşlerimiz de bizim kımızı çizgimizdir”
07 Mar 2018 / Çar 23:35
/ 78 Kez Okundu
| |

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kerkük’te, Erbil’de, Musul-Telafer bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin yüzü ecdadımızdan bu yana, neredeyse bir asırdır güldürülmüyorsa, zulüm zulüm üstüne geliyorsa hiç kimse bizden sadece sabır beklemesin” dedi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kerkük’te, Erbil’ de, Musul-Telafer bölgesin de yaşayan Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimizin yüzü ecdadımızdan bu yana, nere deyse bir asırdır güldürülmüyorsa, zulüm zulüm üstüne geliyorsa hiç kimse biz den sa dece sabır beklemesin” dedi.
Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmeneli TV tarafından hayata geçirilen “Men Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmenem Men Begem” bölgesel projesinin gösterimi Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda yaptığı konuşmada kimliğin milletler için önemine vurgu yapan Hakan Çavuşoğlu, “Bir milletin değerlerinin bütünü olan kimliğini çeker alırsanız, canını alırsınız. İşte gönül coğrafyamıza kargaşayı, zulmü getirmeye kalkanlar bunu biliyorlar. Bizler den kimliğimizi söküp almanın peşine düşmüşler. Canımızı almanın peşin deler, ancak unuttukları bir şey var. Canı veren de alan da Allah´tır. ‘Allah, yaşatır ve öldürür’ yüce Allah Kuran-ı Kerim’ de böyle buyurmuş. Bunun üstüne söz olur mu? Milletlerin dirilmesi de tarih sahnesin de kaybolup gitmesi de Allah’ın müsaa desine tabidir. Allah’ın verdiği cana kıymaya kalkanlar O’nun hükmü üzerine hüküm koymaya kalkıyor” diye konuştu.
Coğrafyada asırlardır Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmenlere sistematik bir baskı ve katliamların uygulandığını ifa de e den Çavuşoğlu, Batı ülkelerinin bu katliamları körüklediğini ve görmez den geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kerkük’te, Erbil’ de, Musul-Telafer bölgesin de yaşayan Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimizin yüzü ecdadımızdan bu yana, nere deyse bir asırdır güldürülmüyorsa, zulüm zulüm üstüne geliyorsa hiç kimse biz den sa dece sabır beklemesin. Bu milletin sabrı geniştir, ancak anlayışı muhakemesi de geniştir. Bu tabloyu ve tarihimizi muhakeme ettiğimiz an gerekeni yaptığımızı artık tüm dünya biliyor. İşte bugün Afrin’ deki teröre göz yumanlar da aynı gafillerin ta kendileridir. Teröristler Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen, Kürt ve Arap deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimizi katle derken, gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar. Bakınız daha birkaç gün önce Afrin kırsalındaki Cin deres yakınlarında zulüm den kaçan sivillerin bulunduğu kamyonete tanksavarla saldırdı bu eli kanlı teröristler.”


“Kerkük bir Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen şehridir Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimiz de bizim kımızı çizgimizdir”
Kim ne derse desin, Kerkük’ün bir Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen şehri olduğunu, Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmenlerin de Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Hangi zulmü baskıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar bu gerçek değişmeyecek. Asimilasyona, zulme ve baskıya rağmen değişmeyecek. En kalbi temennim odur ki, kar deşçe bu coğrafyada Arap’ı, Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen’i, Kürt’ü birlikte yaşasın. Sen-ben kavgasını, kavmiyetçilik ve ırkçılığı körüklemek suretiyle fitne tohumları yayanlara inat birliğimizi, dirliğimizi kollayacağız. Allah bu onuru daim eylesin, aziz milletimizin, Türkmen" href="/tag/turkmen/"> Türkmen deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimizin bahtını açık etsin” dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk milletinin tıpkı Çanakkale’ de, Sakarya’da olduğu gibi bugün de 77 düvelin arkasında olduğu terör örgütleriyle müca dele ettiğini belirttiği konuşmasında, “Türk Silahlı Kuvvetleri, deşlerimiz" href="/tag/kar deslerimiz/">kar deşlerimizin yaşadığı sahada güvenliği, refahı, kar deşliği sağlamak adına Birleşmiş Milletlerin 51. mad desinin gereği olarak müca dele ediyor. Rabbim onlara zafer bahşetsin. Devlet millet el ele bütün dünya parmağını ısırıyor. Tıpkı Çanakkale’ de olduğu gibi tıpkı Dumlupınar’da, Sakarya’da Selanikli Mustafa Kemal’in arkasında olduğu gibi bugün de orada Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında inşallah bu terörün kökünü kazıyacağız” ifa delerini kay detti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.