Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Yastık altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başbakan Yardımcısı Şimşek:
27 Eyl 2017 / Çar 17:22
/ 31 Kez Okundu
| |

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili, "Yastık altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altında" href="/tag/altinda/"> altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili, "Yastık altında" href="/tag/altinda/"> altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor. Hazinenin maksadı bunu bir finansman yolu olarak görmek değil. Hazinenin amacı bu altınları sisteme çekip, sistemin derinleşmesini ve ülkemiz için kaynak artışını sağlamak" dedi.
Kalkınma Bakanlığında bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıkladı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, daha önce yaptığı "yastık altında" href="/tag/altinda/"> altındaki altınların ekonomiye kazandırılması"yla ilgili projeye ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Yastık altında" href="/tag/altinda/"> altında yaklaşık 100 milyar dolar civarında altın olduğu öngörülüyor. Hazinenin maksadı bunu bir finansman yolu olarak görmek değil. Hazinenin amacı bu altınları sisteme çekip, sistemin derinleşmesini ve ülkemiz için kaynak artışını sağlamak. İyi bir kampanya yapacağız, getirisi de oldukça yüksek olacak. Siz altın getireceksiniz, sonrasında altını alacaksınız ve hazine size yıllık yüzde 2.4 oranında getiri sağlayacak" dedi.
Faizlere ilişkin de Şimşek, Türkiye’de çok daha düşük faiz seviyelerini arzuladıklarını, hızla büyüyen bir ülke olduğumuzu ve talebin yüksek olduğunu belirtti. "Jeopolitik gerginlikler uzun süredir devam ediyor" diyen Şimşek, DEAŞ’a karşı Irak’ta ve Suriye’de kontrolün sağlanması adına ülkemizin çok büyük katkıda bulunduğunu ve kontrolün sağlamasına ilişkin turizmde de bir toparlanma olduğunu söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.