Başbakan Yıldırım: "Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başbakan Yıldırım:
03 Mar 2018 / Cmt 15:53
/ 109 Kez Okundu
| |

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçik’in karadan ve havadan büyük bir harekat yaptığını ve başarıyla gittiğini belirterek, "Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçik’in karadan ve havadan büyük bir harekat yaptığını ve başarıyla gittiğini belirterek, "Nerede bir or/">terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer" dedi.
Başbakan Yıldırım, K onya Büyükşehir Belediyesi Sp or ve K ongre Merkezinde düzenlenen AK Parti K onya 6. Olağan İl K ongresine katıldı. K ongrede yapılan açılış k onuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erd oğan’ın gönderdiği mesaj sal onda dinlendi. Daha s onra kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, Afrin’de or/">terörle mücadele ederken hayatını seve seve veren bütün şehitlere, 15 Temmuz şehitlerine, vatan savunmasında kaybettiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Mekanları cennet olsun. Bu yiğitler, bu bayrak, bu vatan için canlarını verdi. Onlara b orcumuz var, bu b orcu ödemek için birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize gözümüz gibi sahip çıkacağız. 81 mily onu kardeş bilip, kardeş olacağız. Aramıza ayrı gayrı fitne t ohumu ekmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bir ülkede birlik olmazsa o ülke perişan olur. İşte burada 81 mily onun kardeşliğini görüy oruz. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, R oman, Sünni, hep biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiye’yiz. Daha ç ok gayret edeceğiz. Dem okrasimizi daha da güçlendireceğiz. Ç ok çalışacağız, ülkemizi ve bayrağımızı ç ok daha yükseklere çıkaracağız. İşte o zaman aziz şehitlerimize b orcumuzu ödemiş oluruz. Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıy or. Racu’yu da or/">teröristlerden temizlediler. Eğer ihtiyaç olursa sizler her zaman hazırsınız bunu biliy oruz" dedi.

"15 Temmuz 81 mily on vatan evladının alçak FETÖ örgütüne karşı dimdik durduğu gündür"
15 Temmuz’un K onya’nın, K onya’nın evlatlarının 81 mily on vatan evladının alçak FETÖ örgütüne karşı dimdik durduğu, darbecilere darbeyi vurduğu gün olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "K onya, o gün ay-yıldızlı bayrağı indirtmedi, ezanları dindirtmedi. Kadın erkek genç yaşlı meydanlara indiniz, dem okrasiye, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. FETÖ’cü hainlerin, onların arkasındaki şer odaklarının oyunlarını b ozdunuz. K onya, her zaman dem okrasiden yana oldu. K onya, Anad olu’nun çiment osu oldu. Hiç bir zaman K onya desteğini bu kutlu yürüyüşte bizden eksik etmedi. Her seçimde rek or destek verdiniz. K onya 2019’da yeni destan yazmaya yeni bir rek ora imza atmaya hazır mısınız, sizlere de bu yakışır" şeklinde k onuştu.

"Nerede bir or/">terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir, bugün Afrin yarın bir başka yer"
Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik’in karadan ve havadan büyük bir harekat yaptığını ve başarıyla gittiğini kaydederek, "Güvenlik güçlerimiz hiç bir sivilin zarar görmemesi için ç ok ama ç ok dikkatli çalışıy or. Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin de tamamını or/">terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik’imiz, özel harekatçılar, jandarmamız, p olisimiz, güvenlik k orucularımız ve Özgür Suriye Ordusuna ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliy or. Nerede bir or/">terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer. Nerede bu ülkenin sınırlarına, bu ülkenin can ve mal güvenliğine, t oprak bütünlüğümüze yönelik bir tehdit olursa, orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz" diye k onuştu.

"Terörle iş birliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıy or"
Suriye’de, Irak’ta yaşayan mazlum insanların bu örgütlerden ç ok çektiğini ifade eden Yıldırım şöyle devam etti:
"Hem ülke güvenliğimizi sağlamak, hem de o bölgede yaşayan mazlumların hakkını hukukunu temin etmek için biz bu operasy onları yapıy oruz. Bu operasy onlar, bu mücadele aslında Avrupa’nın da barışı içindir. Dünyadaki küresel barış için de gereklidir. Terörle iş birliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıy or. Bölgeyi, istikrarsızlaştırmaya ve acılara mahkum etmeye çalışıy orlar. Meşru bir devlet or/">terör örgütleriyle iş birliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır. Türkiye olarak bölgemizde barış ve huzurun hakim olmasını istiy oruz. Kan ve gözyaşı s ona ersin istiy oruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin Allah yardım ve yardımcıları olsun. Bilsinler ki 81 mily on vatanda evladının duaları onlarla beraberdir. Birliğimiz daim olsun."

"AK Parti ve MHP Yenikapı ruhuna sahip çıktı ve birlikte 2019 seçimlerine gitmeye karar verdi"
Başbakan Binali Yıldırım, referandum kampanyasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatırken siyasi yapı ve siyaset anlayışında önemli değişiklikler olacağını söylediklerini hatırlatarak, "Bu değişiklik dem okrasimizi daha da güçlendirecek, milli iradenin güçlü bir şekilde yönetime yansımasına vesile olacak, seçmenleri bir birine daha da yaklaştıracak, partiler arasında ittifaklar gerçekleşecek demiştik. Şimdi bunlar bir bir gerçekleşiy or. AK Parti ve MHP Yenikapı ruhuna sahip çıktı ve birlikte 2019 seçimlerine gitmeye karar verdi. Ne dedik mesele memleketse gerisi teferruattır. İnşallah Cumhur İttifakı ile genel seçimlerde birlik ve beraberliği, seçim ittifakını düzenleyen kanun teklifini meclise verdik. Baraj iki partinin t oplam oyu üzerinden yapılacak. D olayısıyla geçmiş dönemde gizli kapaklı yapılan ittifaklara artık ihtiyaç olmayacak. Her şey şeffaf ve açık olacak. Bu düzenlemeleri yaptık. Ana muhalefet partisi her zaman olduğu gibi yine buna da itiraz ediy or. Ne diy or, ‘Bu bir k oalisy ondur.’ Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayın. Kapı kapı d olaşarak gizli kapaklı ittifak yapan kimdi, bunlardı. Çatı adayını kimler getirdi. Bunlar getirdi. Şimdi artık her şey meşru, şeffaf ve partiler bir araya gelecek ve seçime girecek, olay bu kadar açık ve nettir. K onyalıların bir sözü var: ‘Sen ağa ben ağa, inekleri kim sağa.’ Geçmiş dönemde siyasetçiler millete hizmet edeceğine ağalık ettiler. 16 yıl b oyunca AK Parti kadr oları hizmet için gece gündüz çalıştı. Türkiye’yi büyüttük, büyütmeye devam ediy oruz. Cumhurbaşkanımız dünyanın dört bir yanını d olaşıy or, saygıyla sevgiyle karşılanıy or. İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Türkiye 16 yılda dünyanın cazip merkezleri arasında yerini aldı. Türkiye tarımda, sanayide, turizmde her alanda büyümeye gelişmeye devam ediy or" dedi.

"Mecliste ref orm yasaları bir bir görüşülüy or"
Mecliste ref orm yasalarının bir bir görüşüldüğünü belirten Başbakan Yıldırım, "33 yılık vergi sistemini değiştirecek KDV kanunu önümüzdeki hafta görüşülecek. Bunun anlamı ne; vatandaş devletten alacağını yıllarca beklemeyecek, alacağına devlet ne kadar şahinse, vereceğine de aynı şekilde hassas olacak. D olayısıyla birikmiş KDV b orcu belirli bir takvimde ödenecek. Daha birç ok yenilik geliy or. Tarıma stratejik sektör olarak destek devam ediy or. Tarımda kullanılan maz otun yarısı sizden, yarısı bizden uygulamasını başlattık. S on 1 yılda tarımsal nüfusun gençleşmesi ve şehirlere göçün önlenmesi için genç çiftçilere desteği sağladık. K onya’ya 16 yılda 44 milyar yatırım ve destek verdik. Karaman-K onya hızlı trenini de bu sene içerisinde açıy oruz. Ayrıca Karaman’dan Mersin’e hızlı tren inşaatı da birinci bölümü başladı, ikinci bölümü Ulukışla-Mersin arasını da önümüzdeki süre içerisinde başlatacağız. Kayseri-Nevşehir-Aksaray-K onya-Antalya demiry olu pr ojesinin de etüt çalışmaları tamamlanmak üzere, bu hat önemli. Büyük çevre y olu inşaatına başladık. Birinci bölümü bitti, önümüzdeki aylarda açılışını yapacağız. İkinci etabın ihalesini yaptık, üçüncü etap ve daha s onrasında 124 kil ometrelik büyük çevre y olunu tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
K ongreye, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra eski Başbakan ve AK Parti K onya Milletvekili Ahmet Davut oğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet S orgun, Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Çalışma ve S osyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıer oğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve İlknur İnceöz, K onya Milletvekilleri Hüsnüye Erd oğan, Ziya Altunyaldız, M. Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Baba oğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal ve Mustafa Bal oğlu, Karaman Milletvekilleri Recep K onuk ve Recep Şeker, K onya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,AK Parti K onya İl Başkanı Hasan Angı, belediye başkanları ve ç ok sayıda partili katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.