Başkan Murat Köse’nin konuşması sırasında CHP ve İYİ Parti grupları meclis salonunu terk etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Murat Köse’nin konuşması sırasında CHP ve İYİ Parti grupları meclis salonunu terk etti
#Siyaset | İHA
08 Haz 2023 / Per 09:19
/ 37 Kez Okundu
| |

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1. birleşimi, Başkan Vekili Fatih Ünal başkanlığında yapıldı.

Soru önergeleri ve önergelerin okunmasının ardından gündeme geçildi. Gündem dışı söz talebinde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, iki tur gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başkan Köse, “Necip milletimiz istiklal ve istikbali için kararını verdi. Milletimiz Cumhur İttifakı’nı seçti. Cumhurbaşkanlığında ise milletimiz Cumhurbaşkanımız milletin adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti. Hayırlı olsun diyorum. Milletimiz liyakatı, hizmet ve eser siyasetini tercih etti. Milletimiz birlik beraberlikten, kardeşlikten yana tercihini kullandı. Kazanan 85 milyon oldu. Bu seçimin kazananları olduğu gibi kaybedenleri de var elbette. Milletimiz tehditlere aldırış etmedi. 6’lı, 7’li dışarıdan destekli kumar masalarının güç gösterilerine, tehditlerine kulak asmadı milletimiz. Kaybeden sadece parti yöneticileri olmadı, HDP’si, PKK’sı, FETÖ’sü oldu. Bunların hepsi oldu. Ağır bir yenilgi yaşattı milletimiz bunlara. Kazanan TCG Anadolumuz, İHA’mız oldu, kaybeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ne demişti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı; ’Artık boş lafa karnımız tok. TCG gemisi 15’inden sonra gidecek, İHA’sı, SİHA’sı bu lafları da duymayacaksınız’ diyordu. Ben şimdi kendisine soruyorum. Kim boş laf konuşuyormuş? Nedir bu sizin savunma sanayimizle derdiniz? Normal bir vatan evladı olarak gurur duymanız gerekirken yerli ve milli TCG’den, İHA’dan, SİHA’dan neden rahatsız oldunuz? Hani ülkücüydünüz? Kime yaranmak için böyle talihsiz sözleri sarfettiniz?”
Başkan Köse’nin bu sözlerinin ardından CHP ve İYİ Parti grupları meclis salonunu terk etti.

“Makyajların döküldüğünü gördü milletimiz”
Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı seçim döneminde sarf ettiği sözler nedeniyle eleştirerek, “Sayın başkan ‘HDP meşrudur, belki HDP meclise girip PKK’ya silah bırakın diyecek’ dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının terör örgütlerine yaranmak için söylediği bu sözleri duydu milletimiz. Daha da ileri giderek terörist başına ’bey’ diye hitap ettiğini duydu milletimiz. Başka pek çok ifade ve açıklamalarla sahtekarlıklarını gördü milletimiz. Bunların iki yüzlülüğünü, sahtekarlığını gördü milletimiz. Van’da ayrı, Hatay’da ayrı, İstanbul’da ayrı konuştular. Ama aziz milletimiz bunları gördü. Makyajların döküldüğünü gördü milletimiz” dedi.

“Yalancının mumu yatsıya kadar yanar”
Köse, Yavaş’la birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu seçim gecesi yaptıkları açıklama üzerinden de eleştirdi. Başkan Köse, “Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının daha oylar sayılırken ’13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’dur’ dediğine şahit oldu milletimiz. ABB meclis toplantılarında işlerinin yalan ve dolan olduğunu, sosyal medya belediyeciliği yaptıklarını defalarca dile getirdik. Her şeye algı yaptıkları gibi o gece algı yapmaya çalıştılar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Seçim sürecinde bir sürü yalan söylendi ama açık ara en büyük yalanı ABB Başkanı söyledi. AK Parti’nin üç kez terörist başını bırakmaya teşebbüs ettiğini söyledi. En büyük yalandı bu. Terör örgütlerinin destekleri karşısında suskun kalanlar böyle bir yalanı ürettiler. Yalanla, algıyla kurulan sanal binanın yıkılması kolay oluyor. Bunlar yalanlarının, iftiralarının altında kaldı” diye konuştu.

“Ankaralı selden dolayı zor günler yaşarken, ABB Başkanı il il gezdi”
Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara şiddetli yağış ve sele teslim olurken Başkan Mansur Yavaş’ın seçim için il il gezdiğini söyledi. Köse, “ABB Başkanı koltuk kapmak için il il gezdi. Ankara şiddetli yağışlara sele teslim olurken o il il gezdi. Ankaralılara verdiği sözleri tutmadı. ABB, su baskınlarında da sınıfta kaldı. ASKİ ile ilgili krediler vermemize rağmen ABB Başkanı işleri eline yüzüne bulaştırdı. Alt yapı konusunda bir kademe ilerleyemedi. Geçen yıl can kaybı yaşamamıza rağmen bu durum onu hiç etkilememiş. Gitti il il gezdi, boş vaatler peşinde koştu” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.