CDU’da başkanlık yarışı başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
31 Eki 2018 / Çar 11:32
/ 38 Kez Okundu
| |

Eyalet seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından Aralık ayında Hristiyan Demokrat Parti CDU’nun başkanlığını bırakacağını açıklayan Angela Merkel’in yerine 6 aday ortaya çıktı

Eyalet seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından Aralık ayında Hristiyan Demokrat Parti CDU’nun başkanlığını bırakacağını açıklayan Angela Merkel’in yerine 6 aday ortaya çıktı.
Adayların arasında parti içindeki muhafazakar kanatın önemli isimlerinden ve Merkel’e olan muhalifliğiyle bilinen Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun eski Federal Meclis Grubu Başkanı Friedrich Merz aday olacağını resmen duyurdu.
Aralık ayının ilk haftasında Hamburg’da yapılacak parti kurultayında başkanlık için erkek ve kadın adaylar yarışacak. CDU’nun Genel Başkanlığına aday olanlar arasında CDU Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, Sağlık Bakanı Jens Spahn, Tarım Bakanı Julia Klöckner, Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ve NRW eyaleti Başbakanı Armin adaylar arasında ismi geçen önemli isimler arasında yer alıyor. Uzmanlar, Aralık ayına kadar CDU’nun Başkanlığını yapacak adayların yarışının liberal ve muhafazakar adayların arasında geçeceğini belirtiyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.