Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Türkiye dostlarına ‘Yunus’ yüzünü, düşmanlarına ‘Yavuz’ yüzünü göstermektedir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:
25 Oca 2018 / Per 17:20
/ 119 Kez Okundu
| |

Şırnak ili sınırları içerisinde görev yapan belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti

Şırnak ili sınırları içerisinde görev yapan belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti. Topçu, "Türkiye dostlarına ‘Yunus’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü, düşmanlarına ‘Yavuz’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü göstermektedir” dedi.
Şırnak’ta görev yapan belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette bölgenin son durumu ve hizmetleri hakkında belediye başkanlarından bilgi alan Topçu, "Terörle mücadeleyi, vatan bekçiliğini ve vatandaşa hizmeti bir arada yürüten belediye başkanlarımızı milletin evinde ağırlamaktan onur duydum. Biz 40 yıldır bölücü terör örgütü (BTÖ) adıyla kamufle edilmiş küresel saldırıyla, gayri nizami bir harple karşı karşıyayız. Birçok iyi niyetli yaklaşıma rağmen BTÖ ve beslendikleri odaklar el birliği ile vahşetlerini planlarken, bizler de bu kuklalar ve sahipleriyle mücadelemizi sürdürdük ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Devlete ve millete çok acı maddi ve manevi kayıplar verdirten bu mücadelede, hamdolsun bugün gelinen noktada mücadelede, ülkemizin tamamında ve gerektiğinde sınır ötesinde hukuk çerçevesi içinde başarılı neticeler alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

“Türkiye dostlarına ‘Yunus’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü, düşmanlarına ‘Yavuz’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü göstermektedir”
Türkiye’nin içeride ve dışarıdaki dostlarına ve mazlumlara ’Yunus’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü, düşmanlarına, zalimlere ve eşkıyaya ise ’Yavuz’ yüzünü" href="/tag/yuzunu/"> yüzünü gösterdiğini belirten Topçu, "Bu çerçevede sınırlarımız içinde terör ve terörist önemli ölçüde sindirilmiş fakat sınır dışında ise bazı sözde dostlarımızın da teşvikiyle tehlikeli bir yuvalanma söz konusu olmuştur. Bu nedenle devlet devletliğini göstermiş, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ilgili maddesi ile BMGK kararları gereği sınır dışından ülkemize yapılan terör saldırılarını durdurmak, sınır güvenliği ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için terör ve teröristi inlerinde yok etmek, üç kişiden ikisi ile akraba olduğumuz kardeşlerimizi de PKK-PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak ve sınırlarımızın etrafını güvenli hale getirmek için Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile kardeşlerimizin yaşadığı topraklara barışı, güvenliği, adaleti götürecek ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatıldı. Rabbim ordumuzu muzaffer etsin. Şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifa versin" şeklinde konuştu.

“Millet tek yürek olmuş, adeta Kuvay-i Milliye ruhu dirilmiştir”
Bu harekatın büyük Türk milletinin kahir ekseriyetinden onay aldığını belirten Topçu, "Hükümet kararlıdır, devlet kararlıdır, Kürt, Türkmen, Arap, Alevi, Sünni bütün millet tek yürek olmuş, adeta ‘Kuvay-ı Milliye’ ruhu dirilmiştir. Buradan geri adım asla söz konusu değildir. Hiçbir ülkenin toprağında asla gözümüz yoktur. Suriye’nin ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Türkiye bu toprakların altındakilerle değil üstündekileri ile ilgilidir. 3,5 milyon Suriyeli ve Iraklı kardeşimiz senelerdir misafirimiz ve bütün dünya bunu sadece seyretmekte. Biz ise ekmeğimizi bölüşmeye devam etmekteyiz. İnsanlık buna şahittir. Bu davranışımız devlet ve millet olarak bu coğrafyaya ve bu coğrafyanın insanına bakışımızın delilidir. Terör-terörist ve terörizm bütün uzantılarıyla ülkemizden ve bölgemizden devletimizin ve milletimizin adalet kılıcıyla kökünden kesilip atılacaktır. Türkiye güneyinde bir terör devletine müsaade etmeyerek, bölgede yaşayan bütün unsurların güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını sağlayacaktır” dedi.

"Ankara merkezli yerli ve milli stratejiler"
Osmanlı otoritesinin ve yönetim anlayışının yüzlerce yıl barış ve istikrar sağladığını belirten Topçu, "Osmanlı’nın çekildiği coğrafyalarda bugün güvenlik, özgürlük, adalet, barış aranıyor. Osmanlı’nın varisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle Ankara merkezli yerli ve milli stratejileri ile bölgesine huzur, barış ve istikrarı getirecektir. Sömürünün, zulmün yerine paylaşım, adalet, barış ve hoşgörü yeniden hakim olacaktır. Bugün Türkiye’nin önünde sadece Osmanlı hinterlandından doğan fırsatlar değil, ata yurtlarından gelen güzel müjdelerin açtığı yeni imkanlar da vardır. Özellikle yer altı zenginlikleri ve bakir imkanlarıyla Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle kurulan iyi münasebetler, bu asrın Türk asrı olarak adlandırılmasını kendiliğinden doğuracak, diğer yandan Mezopotamya’da, Körfez’de, Afrika’da ve Balkanlar’da atılan samimi adımlar meyvesini verecek ve Kızılelma ülkümüzün ışığında bu asrın en gür sedasını da İslam’ın sedası yapacaktır" diye konuştu.

"Zaman ay-yıldızlı al bayrağa borcumuzu ödeme zamanıdır”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, sözlerine şöyle devam etti:
“Zaman ecdadın Malazgirt’te, Kudüs’te, Çanakkale’de, Sakarya’da dimdik durduğu gibi ve 15 Temmuz’da bizim olduğumuz gibi her daim bir olma, kardeş olma, ‘Millet-i Vahide’ olma zamanıdır. Koyun koyuna toprağın altında yatan bayrak için, vatan için, namus için, Allah için şehit olmuş ecdadımıza ve ay-yıldızlı al bayrağa borcumuzu ödeme zamanıdır. Milletimiz sağ olsun, devletimiz var olsun. Şehitlerimizin şerefli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.”

“Şırnak adına Afrin’de Mehmetçiğimizin yanında savaşıp şehit olmaya hazırız”
Ziyarette kabulleri için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya minnetlerini sunan Hilal Belediye Başkanı Cevher Benek, Uzungeçit Belediye Başkanı Hacı Yıldırım ve Karalar Belediye Başkanı Halef İnan adına konuşan Şenoba Belediye Başkanı Sabri Babat, “Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekası için Kürt asıllı vatandaşlar olarak her birimiz, yaşlımız gencimiz şehit olmaya hazırız. Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecektir. Afrin’deki mesele bir Kürt-Türk savaşı değildir. Kürt’ün, Türkmen’in, Arap’ın başına Haçlıların tebelleş ettiği, emperyal ülkelerin kuklası terör örgütü ile savaştır. Bizler dedelerimizin Çanakkale’de yaptığı gibi hem bu maşaları hem de bu arkasındaki güçleri yeneceğiz. Biz Şırnak adına tekrar bildiriyoruz ki Afrin’de Mehmetçiğimizin yanında savaşıp şehit olmaya hazırız" dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.