Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrin’den her an müjde gelebilir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
17 Mar 2018 / Cmt 14:22
/ 81 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’den her an müjdeli haberin gelebileceğini söyledi

ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Recep Tayyip Erdoğ an, Afrin’den ank" title="her" href="/tag/her/">her an müjdeli haberin gelebileceğini söyledi.
ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Recep Tayyip Erdoğ an, AK Parti Mardin 6. İl Kongresi’ne katılmak üzere Mardin’e geldi. Mardin Artuklu Spor Salonu’nda partililere hitap eden Erdoğ an, Mardin’in terörle değil, kardeşlikle anıl an bir şehir olduğunu ve o eski günlerine geri döndüğünü söyledi. Erdoğ an, “Mardin işgalcilerin bayraklarını belediye meyd anında paramparça eden mili mücadele kahram anlarının şehridir. O günkü bir m anzarayı sizlere aktarmak istiyorum. Birinci Dünya Savaşı sonucunda güney illerimiz Fr ansızlara bırakılmıştır. Fr ansız komut anı mahiyetinde üç beş subayla birlikte 21 Kasım 1919 tarihinde şehre geliyor. Belediye meyd anında topl an an ahaliye niçin geldiğini açıklıyor. Mardinlilerin Suriyeliler gibi davr anarak işgale direnmezlerse Fr ansız hükümetinin Mardin’i bir Avrupa şehri yapacağını söylüyor. Bunun üzerine milli mücadele kahram anları adına tercüm an aracılığıyla konuş an bir kahram an şunu söylüyor; ’Burası z annettiği gibi Suriye’den bir parça değil. On birlerce senelik Anadolu şehri. Bu güne kadar istilaları nasıl kahram anca karşılamışsa yine öyle yapacağız. General Mardin’i kuşatmaya çalışırsa bilsin ki on binlerce kişiyi karşısında bulacak. Hayatına acısın ve Mardin, Diyarbakır sevdasınd an vazgeçip çıkıp gitsin’ demiş. Mardin böyle bir duruşun sembolüdür. Mardin’e yakış an budur” dedi.

“Afrin’den ank" title="her" href="/tag/her/">her an müjde gelebilir”
Salondakilerin sık sık ‘Reis bizi Afrin’e götür’ slog anları atmaları üzerine ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Erdoğ an, ihtiyaç duyulduğunda önce kendisinin, ardınd an da milletin yürüyeceğini söyledi. Erdoğ an, “Şu anda Afrin’e gitmeye ihtiyaç yok, olduğu anda önce ben yürüyeceğim, sonra sizi de y anıma alıp gideceğiz. Biz terör yerine kardeşlikle anıl an bir Mardin görmek istiyoruz. Mardin ne çileler çekti değil mi? Her an size Afrin ile ilgili müjdeyi verebiliriz. Bakın şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 569 oldu. O tünelleri görüyorsunuz dimi, nasıl tüneller yapmışlar görüyorsunuz dimi, içinden kamyonların geçebileceği tüneller yapmışlar. Bunlar nasıl yaptı, kimlerle yaptı, arkalarında kimler varda bize dost görünen maalesef y anlışlık yap anlar vardı. Bunlara çok söyledik bak y anlış yapıyorsunuz. Paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyorlar. Ne oldu hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli, teröristler kaçıyor biz topluyoruz. Fakat biz çatışma ve gerilim yerine kardeşliği yücelten, birlik ve beraberlik içinde ol an bir Mardin görmek istiyoruz. Bu m anzara bize yeni bir Mardin’i müjdeliyor. Mardin bir kez daha day anışm anın şehri olduğunu gösterdi. 20 yıl önce gördüğüm Mardin’i şimdi yeniden görüyorum. O zam an Mardin’de terör yoktu, kardeşlik vardı. Bende o zam an buralara teşkilat kurmaya gelirdim” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.