Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni havalimanı ile hedef THY’yi dünyanın en büyük filosuna sahip şirket konumuna getirmek"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Oca 2018 / Sal 15:12
/ 67 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şirketimiz 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar olmak üzere toplam 74 milyon yolcu ile 1,3 milyon ton kargo taşımayı ve 11,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şirketimiz 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar olmak üzere toplam 74 milyon yolcu ile 1,3 milyon ton kargo taşımayı ve 11,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Y eni havalimanı ile ilk hedefimiz dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY’yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Hava Yollarının yurt dışı temsilc ilerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yapılan y eni havalimanı ile ilk hedefin dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY’yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline getirmek olduğunu söyledi.

"Şirketimizin önümüzdeki yıl hedefi de büyüktür"
"Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY’nin yurt dışı temsilciliklerinde görev yapan sizlerle bir araya gelm enin memnuniyeti içindeyim" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gelişme ve büyüme tarihi ile THY’nin tarihinin birbiri ile paralel olduğunu belirtti. Erdoğan, "1933 yılında 5 uçak ile hizmet vermeye başlayan THY, 1982 yılına geldiğimizde 27 uçağa, 2002 yılında da 66 uçağa ve 103 uçuş noktasına ancak ulaşabilmişti. En büyük atılımlarını geçtiğimiz 15 yılda yapan THY, bugünün 331 uçak ile çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle dünyada sektörde olanları k endisine hayran bırakıyor. Bugün dünyanın 120 farklı ülkesindeki 300 havalimanına sefer düz enley en THY, dünyanın en çok noktaya uçan şirketi unvanına sahiptir. Bir numara. 2005-2015 yılları arasında 12 milyar dolar değerinde 196 uçağı bünyesine katan, 2016 yılında 3 milyar dolarlık yatırımla hamlesini devam ettir en şirketimizin önümüzdeki yıl hedefi de büyüktür. Aralık, THY’nin tarihinde bir rekordur. Önümüzdeki aylar inşallah bunun çok daha farklı olacağının müjdesini veriyor. Fransa ziyaretimiz ves ilesi ile Airbus firmasından g eniş gövdeli, 20 artı 5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasına Sayın Macron ile birlikte şahitlik ettik. Uçak filomuzu tek bir markaya bağımlı kılmadan d engeli olarak büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu bizim birazda rekabet anlayışımızın nered en nereye geldiğini göstermesi bakımından önem arz ediyor. Şirketimiz 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar olmak üzere toplam 74 milyon yolcu ile 1,3 milyon ton kargo taşımayı ve 11,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor" diye konuştu.

"Şimdi otobüslerd en ucuz fiyata uçaklarımız yolcu taşıyor"
İnşası sür en y eni havalimanının hizmete girmesi ile THY’nin önüne çok büyük fırsatlar çıkacağını kayded en Erdoğan, "Eskid en otobüslerin, kamyonların, bıçkın şoförlerin kullandığı otomobillerin arkasında ‘rakibim THY’ yazardı. Çocukluğumu hatırlıyorum, uçak sesi duyduğumuz zaman mahallede sırt üstü yatar uçağın geçişini izlerdik. Nered en nereye, şirketimiz hava yolu taşımacılığını öyle bir hale getirdi ki, artık sırt üstü yatmaya gerek kalmadı. Şimdi otobüslerd en ucuz fiyata uçaklarımız yolcu taşıyor. Artık burayı hava yolu olmaktan çıkartıp halkın yolu haline getirdik. Bu rekabeti kazandığımız için hedefler büyümeye başladı. THY’nin amblemi turnayı temsil eder, o güzel türkümüzde ‘allı turnam bizim ele varırsan şeker söyle, kaymak söyle, bal söyle, bizi sual ed en olursa boynu bükük, b enzi soluk yar söyle.’ THY sayesinde artık kims enin boynu bükük kalmadı. Çünkü artık herkes sevdiklerine kolayca ulaşabiliyor. THY artık dünyanın en büyük hava yolu şirketleri ile rekabet ediyor. Bunların bazıları rekabette geri kaldıkları için yarıştan geri geçilmek zorunda kalıyor. Şimdi y eni havalimanımız ile birlikte THY’nin rekabet gücü ve buna bağlı olarak işletme anlayışı, hizmet kalitesi daha da yükselecek. Şirketimizin 2023 hedeflerimize ulaşacağına zat en inanıyorum, şirket yönetimine 2053 vizyonu için kollarını sıvamaları tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Hava yolu yatırımları hem finansman hem filo hem teknik alt yapı bizde olan şeyler değildi, ama şimdi var, hem insan kaynağı açısından uzun vadeli planlara göre çalışmayı gerektiriyor. Bugünd en harekete geçmezsek 2053’ü hakkı ile değerl endiremeyiz. Y eni havalimanı ile ilk hedefimiz dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY’yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir. Bizim artık uçaklarımız esgal yapmadan en uzun destinasyon neresiyse biz oraya ulaşmalıyız. Artık bunlar başladı zat en, daha da iyi olacak" şeklinde konuştu.

"Dünya hava yolu taşımacılığında hizmet standartlarının yükselmesinde THY’nin büyük katkısı vardır"
Toplantı için Antalya’ya gidecek olan THY çalışanlarının Boing 777 ile gittiğini öğr endiğini belirt en Erdoğan, "Az önce sordum, Antalya’ya gidiyormuşsunuz, kaç uçakla gittiğinizi sordum, ‘2 tane 777 ile gidiyoruz’ dedi. Bakın önce işe sizd en başlıyorlar 777 ile. K endi ekibini 777 ile gezdirmey en bir THY’d en bir şey olmaz. Nered en nereye, 400 kişilik 777. Hamdolsun bu günleri gördük. Dünya markası olmak için önce k endi ülk enizde rüştünüzü ispat etmiş olmanız gerekiyor. THY ülkemizin en ücra köşelerine kadar uzanan uçuş hatları ve hizmet kalitesi ile milletimizin gönlüne girmeyi başarmıştır. Aynı başarının dünya çapında tezahür ettiğini görmekt en gurur duyuyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, sohbet ettiğimiz tüm yabancılar THY’d en övgü ile bahsediyor. Tüm hostes hizmetlerind en tutun, ikramlara varıncaya kadar bizlere iftiharla bahsediyorlar. Bu da bizi gururlandırıyor. İnşallah daha iyi olacak. Bunu THY’nin başaracağına inanıyorum. Son 10-15 yılda dünya hava yolu taşımacılığında hizmet standartlarının yükselmesinde THY’nin büyük katkısı vardır. Rekabet kaliteyi getirir. Rekabet bir yerde çökmüşse orada artık kaliteyi bulamazsınız. Yer personelind en uçuş personeline, yemeklerind en dijital donanımına kadar her konuda çığır açan bir anlayışla gerçekleştir ilen bu atılımlar şirketimizi bugünkü durumuna getirmiştir. Artık ister ülkemizde, ister dünyada hava yolu taşımacılığında standartları görmek istey en gelip THY’ye bakacak. Her gün dünyanın farklı noktasına ülkemizin bayrağını taşıyan THY’nin tanıtımının bedelini para ile ölçmek THY’ye ve tüm m ensuplarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. THY’nin yurt dışı bürolarında görev yapan kardeşlerimizin şirketleri ile birlikte ülkemizi de temsil ettiğini biliyoruz. Ülkemizin diplomatik temsilcilik sayısından çok daha yaygın bir ağa sahip milli hava yolu şirketimizin başarısı ülkemizin hanesine yazıldığı gibi, başarısızlıkları, hataları da bize yazılıyor. Sizlerin ticari misyonunuz yanında diplomasi, kültür, tarih alanlarında da sorumluluklarınızın bilincinde olmanız, gerekli birikimi edinm eniz şart. Türkiye’nin yurt dışında oluşturduğu o büyük fotoğrafın en önemli unsurlarından birisi de THY’dir. Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak daima yanınızda olduğumuzu bilm enizi özellikle istiyorum" ifadelerini kullandı.

"THY havacılık ve savunma sanayimiz için bir okul vazifesi görmektedir"
THY’nin aynı zamanda Türkiye’nin yüksek teknolojiye dayalı sanayisinin gelişmesinde büyük rol oynadığını kayded en Erdoğan, "Eğer bugün ülkemizde dünya çapında başarılara imza attığımız bir havacılık sanayisi varsa bunu önemli ölçüde THY’ye borçluyuz. Şuanda en önemli savunma sanayi kuruluşlarımızın yönetic ilerinin ve kritik personelinin ciddi bir bölümü THY’nin teknik bölümlerinde yetişmiş, bilgi ve d eneyim sahibi olmuş kiş ilerdir. Bir başka ifade ile THY havacılık ve savunma sanayimiz için bir okul vazifesi görmektedir. Pilot yetiştirme programı ile geçmişte Hava Kuvvetlerimizd en besl en en şirketimizin artık orayı da besleyecek bir konuma geleceğine b en inanıyorum" açıklamasında bulundu.
Erdoğan, "THY’nin geçtiğimiz kış yayınlanan o güzel reklam filmindeki o güzel duygularla tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullanarak şu dizeleri okudu:
"Hadi gel, ışıyan sabahlarınla, şefkatli kanatlarınla, özledim s eni, hadi koş gel, için açılsın, güneşin yüzüne dokunsun, s en gel, b en beklerim, hatır koymam, unutamazsın ki hatıralarımızı, içinde varsa ateş daha keskinleşir hasret, ellerin öyle hünerledir ki ne zaman bırakır ne mekan, hadi gel, yollarım açık, kapılarım açık, kollarım açık, aynı göğün altında değil miyiz ne de olsa ya da aynı yerin üstünde, gel, s en geleceksin ya bak içim içime sığmaz oldu, b en s enin memleketinim, b en s enin sıcacık yüreğinim, haddi uçta gel, memleketin her yeri şimdi ne güzeldir, insanın gidesi gelir."

"THY gibi bir dünya markasını da g ençlerimize emanet etmekt en dolayı en küçük bir endişemiz yoktu"
THY’nin yönetimind en temsilc ilerine kadar g enç bir ekip tarafından yönetildiğini söyley en Erdoğan, "Bu ayrı bir başarı, bazıları diyor ya ‘çoluk çocuğa mı bırakıyorsunuz’ diye. Mesele yaşta değil baştadır, bunu bilmeleri lazım. Biz hayatımızın her döneminde g ençlerimize güv endik. Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında ve 15 Temmuz darbe girişiminde saatler içinde faaliyetlerini y enid en yürütebilir hale gelerek şirket ve yönetim olarak rüştünüzü ispat ettiniz. Son yıllarda aldığınız uluslararası ödüller de bu gerçeği teyit ediyor. THY gibi bir dünya markasını da g ençlerimize emanet etmekt en dolayı en küçük bir endişemiz yoktur. Karşımızdaki bu pırıl pırıl ekibin bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum" dedi.

"2017 yılı itibariyle 193 milyon 300 bin yolcu taşıyarak rekor kırmış olduk"
THY’nin ulaştığı noktayı anlatan Ulaştırma D enizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "’Hava yolu halkın yolu olmalı’ talimatınızı yerine getirdik, Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımız hava yolunu kullanır hale geldi. 2002 yılında 35 milyon iç ve dış hat yolcusuna hizmet ederk en, 2017 yılı itibariyle 193 milyon 300 bin yolcu taşıyarak rekor kırmış olduk. Bugün 119 ülkeye 296 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Hava anlaşması yaptığımız ülke sayısını 169’a yükseltmiş durumdayız" diye konuştu.
Sancaktar olmanın gururunu her zaman yaşadıklarının altını çiz en THY Yönetim kurulu Başkanı İlker Aycı, "Dünyada milli bayrak taşıyıcısı olarak dünyanın en rekabetçi sektörlerind en birisinde yer alıyoruz. Dünyada 120 ülke 300 noktaya uçarak dünyanın en çok noktaya uçan havayolu olma unvanını taşıyoruz. Bunda 15 yılda ulaşım konusunda yapılan sessiz devremin çok büyük payı var. THY 2006 yılındaki özelleştirme hamlesinin ardından çok farklı ivme kazandı. THY milli gururumuz olan şirket olarak bütün dünyada bayrak taşıyıcı olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Sancaktar olmak, sancak taşımanın sorumluluğunu her gün omuzlarımızda hissederek çalışıyoruz. 50 bin kişilik, 17 şirketlik bu a ilenin bugün geldiği noktadaki desteğiniz için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Programın sonunda THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Arapça “elif” harfinin yazılı olduğu bir tablo hediye etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.