Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere indirim ve kredi müjdesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere indirim ve kredi müjdesi
#Siyaset | Haber Merkezi
17 May 2024 / Cum 18:02
2 dk okuma / 459 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım sektöründe atılacak yeni adımları açıkladı. İlk defa üretim yapacak çiftçilerine faiz indirimi sağlanacağını belirten Erdoğan, 'Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. ' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde muhalefetin ezberi olan 'Tarım bitti' tezlerinin ne kadar içi boş, temelsiz ve gerçek dışı olduğunu rakamlarla teyit ettik. Türkiye'nin tarım ekosistemini geliştirmek için herkesin fikrine, katkısına, eleştirisine, önerilerine sonuna kadar açığız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kırmızı ve beyaz et fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız. Bir damla petrolü bir damla kandan daha kıymetli gören sömürgeciler, bunları tahakküm altına almak için her yola başvurdular. Bize insan hakları dersi veren Batılı ülkelerin pek çok Afrika ülkesinde neler yaptığını çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.
Çiftçilere  müjdeErdoğan, konuşmasında çiftçilere yönelik müjdeleri de sıraladı: 
-Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. 
-2024 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı hibe desteğine esas proje limitini 7 milyon liradan 14 milyon liraya yükselttik.
-Projelerle toplam 13 milyar lira yatırım yapılacak olup, yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız.
-Üretim planlaması kapsamında üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz, ilk defa ilave faiz kar payı indiriminden yararlanacak.
-Organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilerimize ve 1. derecede tarımsal amaçlı örgütlerimize ilk defa ilave faiz indirimi sağlanacak. 
-Küçük ekipman kredisinin limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz.
-Küçükbaş hayvan üreticilerimize verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz.
-Büyükbaş süt hayvancılığıyla iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.
-Genç çiftçi kredisi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya, kadın çiftçi kredi limitini de 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz.
 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.