Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü cevabı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü cevabı
#Siyaset | Haber Merkezi
05 Eki 2022 / Çar 13:35
/ 524 Kez Okundu
| |

Ak Parti Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, .Kılıdçaroğlu'nun açıkladığı ve yasa teklifi sunduğu konuya değindi ve karşı teklifte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meseleyi anayasa düzeyine taşıdığımızda daha kalıcı daha sağlam iş çıkmış olacak.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e sunduğu 'başörtüsü teklifi'ne tepki gösterdi. Erdoğan, ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım'' diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi. Erdoğan şunları kaydetti:

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklaması

-Birilerinin buram buram riyakarlık sinsilik kokan oyunlar peşinde koştuğunu görüyoruz. Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptığı açıklama ile adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesi ile ilgili güya günah çıkartıyor güya yeni teklif getiriyor. Dün açıkladıkları kanun teklifi ile önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ülkemizde şuanda böyle mesele yok.
Türkiye, Meclis’e başörtüsüyle girdiği için, kürsüden 'haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri' görmüştü. Bugün böyle bir sıkıntı var mı? Hayır. Siz de bunları alkışlamıştınız Meclis'ten dışarı atmak için alkışlamıştınız. Bugün böyle sıkıntı yok. AK Parti Cumhur ittifakı meclis ve hükümet olarak bu doğrulta attığımız adımın kazananı milletimiz olmuştur fert fert insanımız olmuştur. Ya Kemal Doğur ol yanına bir iki başörtülü bayanı alıp rozet takmakla bu işi çözeceğini mi sanıyorsun? Adam gibi dürüst ol. 

-Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye mesele verdiğimiz mücadele yaptığımız düzenlemelerle artık kalmamıştır. Esasına bakılacak olursak kılık kıyafet ve başörtüsü ne yasa ne anayasa konusu olmaması gereken haktır. Devletin kuralları var diyor. bu ülkede başörtüsünü örten niye örtüyor Rabbim'in emri olduğu için örtüyor. Bu seni niçin rahatsız ediyor. CHP faşizmi geçmişte darbecilerle el ele vererek sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş insanlarımız mağdur edilmiştir. Aynı zihniyet 1960 darbesini yaptırdıktan sonra Menderes'i dar ağacına göndermekte tereddüt etmemiştir. Biz mücadelemizi CHP zihniyetine karşı verdiğimizi söylüyoruz. Şimdi aynı kafa milletimizin başörtüsü hassasiyetini istismarın peşindedir. 

-Biz anayasa değişikliği yapmıştık. Meclisimizin tarihinde hayata geçirdiğimiz anayasa değişikliği birilerini rahatsız etmiştik i 411 el kaosa kalktı manşeti ile duyurmuşlardı. Türkiye başörtüsü tartışmalarını ta o zaman gündeminden çıkarmış olacaktı. Bunu büyük keyifle anayasa mahkemesine bizzat Kılıdçaroğlu götürdü Ey Kılıçdaroğlu dürüst ol Artık yalanların yetti. Partimiz kapatma davasından kıl payı kurtulmuştu. Dönemin YÖK Başkanı hakkında başörtüsü yasağını kaldırın dediği için görevini kötüye kullanma iddiası ile dava açanların başında Kılıçdaroğlu geliyor. İşte ismi ve imzası ...Kılıçdaroğlu senin imzalarınla belge ile konuşuyorum. yanına bir kaç başörtülü kardeşimizi aldatarak alıyorsun onlarla resim çektiriyorsun ve milleti aldatmaya gayret ediyorsun. Kılıdçaroğlu benim kızlarım bu işin mağduriyetini çekti. Ben kızların bir tanesini imam hatipte İstanbul'da okutamadım. Yönetim sıkıntılı idi. Türkiye'nin başka iline göndermek sureti ile kızım okulu tamamladı. bunun çilesini kızlarımla yeğenlerimle çektim. Şimdi kanunlarla işi düzenleyelim diyorsun sabırlı ol bu zatın her konu ile başörtüsü meselesi ile taban taban zıt öyle demeci var ki... 

Kılıçdaroğlu'nın son teklifini taktik adım olarak görüyorum

Bunlar kendi hastalıklı zihniyetlerini milletimize dayatma heveslerinden vazgeçmediler. Kılıçdaroğlu'nun son teklifini taktik adım olarak görüyorum. Bay Kemal Bir metrekarelik bez parçası...Sen bez parçası diyorsun. Ne farkınız var?

-Kanun teklifi diye Meclis’e sundukları metin, sorunu hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan, hem de arzu edilen şekilde çözmekten çok uzaktır. Madem gündeme getirdi öyle ise biz daha öte teflifle mukabele edelim.

Yasa ile değil anayasa ile sağlayalım

Eğer dürüstsen samimi isen bu  zat temek hak olan başörtü melesini ülkenin gündeminden çıkarmakta samimi ise gençlerimiz en büyük hasasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirerek gelin çözümü yasa değil anayasa düzeninde sağlayalım. Kardeşlerim bu konuda elimize başlattığımız girişimde 2008 yılındaki irade de mevcuttur.

-5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifini, kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkartalım

-Meseleyi anayasa düzeyine taşıdığımızda daha kalıcı daha sağlam iş çıkmış olacak. Dürüstten samimi isen gel bunu böyle yapalım. Altılı masada yanında seni destekleyenler de var ya gelin hep beraber bunu böyle çıkaralım. Teklifinde samimi olup olmadığı Kılıçdaroğlu'nu ilgilendirir. Biz kendi teklifimizi sunuyoruz. Talimatı burada veriyorum. Adalet Bakanım Başta olmak üzere Anaysa komisyonundaki arkadaşlarım çalışmaları hazırlayacaklar. Hatta aile kurumumuzu da güçlendirerek ilave değişiklikler de yapalım. Tabi bizim hayalimiz olan ülkemizi yeni sivil özgürlükçü anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir. 2023'den sonra böyle anayasayı konuşacağımız iklime kavuşacağız. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.