Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "28 Şubat sürecinde sergilediği o dik duruşunu da hiçbir zaman unutmayacağız"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:
19 Mar 2018 / Pzt 12:24
/ 62 Kez Okundu
| |

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel 73 yaşında vefat etti

Eski bakanlar dan Hasan Celal Güzel 73 yaşın da vefat etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuş oğlu, "Kendisinin duruşmalarına katılırdım. O z or şartlar da bile görüşünden, düşüncelerinden taviz vermezdi" dedi.
Denizli’de fizik te davi amaçlı gittiği bir termal otelde rahatsızlan eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, ilk mü dahalenin ardın dan dün Ankara’ya sevk edildi. Akciğer enfeksiy onu ve bağırsak pr oblemi tanısıyla Güven Hastanesinde te davi altına alınan Güzel 73 yaşın da hayatını kaybetti.
Hastaneye taziye ziyaretine gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuş oğlu, aileye başsağlığı diledi. Çavuş oğlu, Hasan Celal Güzel’i ailece uzun zamandır tanıdıklarını ifade ederek, "Kendisinin bu memlekete yaptığı hizmetleri her zaman saygı ve şükranla yad edeceğiz. Özellikle 28 Şubat sürecinde sergilediği o dik duruşunu da hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisinin duruşmalarına katılırdım. O z or şartlar da bile görüşünden, düşüncelerinden taviz vermezdi. Dik duruşu her zaman sergilerdi. Uzun zaman da rahatsızlığı vardı, ona rağmen dergisini çıkarmak için t oplantılar, k onferanslar düzenlemek için gece gündüz çalışan bir büyüğümüzdü. En s on dergisi için benden de bir yazı istemişti. Mekanı cennet olsun" diye k onuştu.

"Memlekete ç ok hizmeti d okundu"
Aile adına açıklama yapan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da 50 yıl, yarım asırdır tanıştıklarını belirterek, "Can kardeşim, d ostum. Siyasal Bilgiler Fakültesine birlikte gir dik, o günden beri d ostluğumuz hep devam etti. 3 ayların başlangıcı bu mübarek günde vefat etti. Allah rahmetini esirgemesin, inşallah mekanı cennet olur" şeklinde k onuştu.
Güzel’in ailesine taziye ziyaretine gelen bir diğer isim eski bakan Mehmet Keçeciler ise, "Hasan Celal Güzel sınıf arka daşımdı. Anavatan Partisi’ni birlikte kurduk. Değerli bir d ostumdu. Bir işi verince artık s ormanıza gerek y oktu, her işi yapardı. Ç ok değerli d ostumuzdu birlikte çalıştık. Güzel’e ve sevenlerine milletimize baş sağlığı diliy orum. Memlekete ç ok hizmeti d okundu" ifadelerini kullandı.
Hasan Celal Güzel için yarın Meclis’te de devlet töreni düzenlenecek. Güzel, Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardın dan Gölbaşı Mezarlığı’n da defnedilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.