Dışişleri Bakanlığından kimyasal silah değerlendirmesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dışişleri Bakanlığından kimyasal silah değerlendirmesi
26 Mar 2018 / Pzt 20:50
/ 91 Kez Okundu
| |

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımını insanlık suçu olarak kabul ettiğini belirterek, İngiltere’de meydana gelen kimyasal saldırının faillerinin en kısa sürede adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyledi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımını insanlık suçu olarak kabul ettiğini belirterek, İngiltere’de meydana gelen kimyasal saldırının faillerinin en kısa sürede adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Krallık’ta meydana gelen kimyasal silah saldırısı hakkındaki bir soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımını insanlık suçu olarak kabul ettiğini hatırlattığı açıklamasında, İngiltere’de yaşanan saldırının da bu çerçevede görülerek kınandığını belirtti.
Aksoy, Türkiye’nin NATO Konseyi’nin 14 Mart’ta bu konuda yaptığı açıklamaya katıldığını belirterek, “Saldırıya dair görüşümüz Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın yanı sıra, Silahsızlanma Konferansı ve Avrupa Konseyi toplantılarında da ifade olundu. Bu vahim olay hakkında gerekli soruşturmalar yapılarak failler en kısa sürede adalet önüne çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.