Fatih Portakal, AK Parti'nin büyükşehir adaylarını açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fatih Portakal, AK Parti'nin büyükşehir adaylarını açıkladı
#Siyaset | Haber Merkezi
05 Oca 2024 / Cum 00:08
/ 1.822 Kez Okundu
| |

Fatih Portakal'dan çarpıcı iddia. İstanbul'da Ali Yerlikaya, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de Muharrem Kasapoğlu iddiası

AK Parti'nin yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi için AK Parti'nin adayını bu pazar günü açıklayacak. Ankara'da AK Parti'nin adayı ise 15 Ocak'ta yapılacak olan seçim beyannamesi töreninde açıklanacak.

Fatih Portakal'dan çarpıcı iddia

AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının kimler olacağına dair gazeteci Fatih Portakal'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Canlı yayında AK Parti'nin adaylarını isim isim açıklayan Fatih Portakal bu açıklamalarla gündem yarattı.

İstanbul'a İçişleri Bakanı Yerlikaya

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayın kim olacağı iddiasında bulunan Fatih Portakal, "Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul adayını açıklıyor. Artık bu durum netleşti gibi. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olacak. Bu arada Ali Yerlikaya aday olmak istemiyor ama emir demiri keser." dedi.

Ankara'ya Keçiören Belediye Başkanı Altınok

İzmir ve Ankara adayları hakkında da açıklamada bulunan Fatih Portakal, "Ankara'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Turgut Altınok olması kesin gibi bir şey diyebiliriz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise bir önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu gösterilecek. Şu anda zaten İzmir milletvekili olarak görev yapıyor. Ancak CHP Tunç Soyer'ı İzmir'de yeniden aday gösterirse o zaman AK Parti'nin İzmir adayı değişecek." ifadelerini kullandı.

CHP'de heyecan

CHP'nin elinde bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerinde AK Parti'nin hangi adaylarla 31 Mart 2024 yerel seçimlerine gireceği konusunda büyük bir heyecan yaşanıyor. Bu isimlerin kesin olarak açıklanmasını AK Parti kadar ana muhalefet partisi CHP de bekliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.