Filipinler’den Çin’e yeşil ışık

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 13:01
/ 33 Kez Okundu
| |

Filipin hükümeti yasaların uygun görmesi halinde Batı Filipinler Kıyıları’nda yapılan keşifleri için Çin ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı

Filipin hükümeti yasaların uygun görmesi halinde Batı Filipinler Kıyıları’nda yapılan keşifleri için Çin ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı.
Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Harry Roque Jr. yasaların uygun görmesi halinde Batı Filipin Kıyıları’nda yapılan keşifleri için Çin ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı. Roque Jr. Filipinler Devlet Başkanlığı Sarayı Malacaang’da yaptığı açıklamada, bu keşif işbirliğinin Filipinler’in, Çin hükümetinin tartışmalı bölgedeki hakimiyet iddiasını kabul ettikleri anlamına gelmediğini söyledi. Roque, “Başkan bölgede yapılan keşiflerin ve yaşanan suiistimallerin iki ülkenin gözetimi altında olacağını ve geliştirilecek olan iş birliğinin mülkiyet hakkı meselesinden daha önemli olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı.
Daha önce yapılan iş birliklerine de değinen sözcü, keşiflerde yapılacak iş birliklerinin, ülke yasaları ve daha önceden imzalanan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Filipinler Sözcüsü, Devlet Başkanının Çin ile yapılacak olan bu tarz anlaşmalarının kamuya ihanet olarak görüleceğini söylediği iddialarını reddetti ve Anayasa Mahkemesinin bu tarz anlaşmalara olanak sağladığını sözlerine ekledi.
Böyle uygulamaları “pratik çözümler” olarak adlandıran sözcü, yapılacak anlaşmanın bölgedeki doğal kaynakları herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın kullanabilmelerine imkan sağlayacağını ifade etti. Raque, Çin ile imzalanması beklenen anlaşma teklifinin henüz kongrede geçmediğini de belirtti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.