Fransa, Suriye’de İnsani yardım koridoru açılmasını istedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Şub 2018 / Cum 11:53
/ 36 Kez Okundu
| |

Fransa, Suriye’deki hava saldırılarının sona ermesi ve mümkün olan en kısa zamanda insani yardım koridorları açılması yönünde çağrıda bulundu

Fransa, Suriye’deki hava saldırılarının sona ermesi ve mümkün olan en kısa zamanda insani yardım koridorları açılması yönünde çağrıda bulundu.
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly Fransız radyosuna Suriye’deki savaşa ve insani krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Parly, “Çok endişeliyiz ve olayları yerinde dikkatle izliyoruz. Hava saldırılarının sona ermesi gerekiyor” dedi. Başkent Şam’ın doğusunda ve İdlib kentinde sivillerin hedef alındığını vurgulayan Parly, “Bu savaş kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Sekizinci yılına giren ve bölgedeki ülkeler ile dünya güçlerinin de dahil olduğu Suriye iç savaşı nedeniyle yüz binlerce sivil hayatını kaybederken, 11 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Beşar Esed rejimi ve Rusya’nın 2017 Aralık ayından bu yana yoğunlaştırdığı hava saldırılarda en az 416 sivil hayatını kaybetmiş, iki bine yakın sivil yaralanmıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.