Güney Kore iktidarından, eski Devlet Başkanına hapis cezasına destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Şub 2018 / Çar 12:11
/ 13 Kez Okundu
| |

Güney Kore eski Devlet Başkanı Park Geun-hye hakkındaki 30 yıl hapis cezasına iktidardan destek geldi

Güney Kore eski Devlet Başkanı Park Geun-hye hakkındaki 30 yıl hapis cezasına iktidardan destek geldi.
Güney Kore eski Devlet Başkanı Park Geun-hye görevde bulunduğu 2012-2016 yılları arasında zimmetine para geçirme, devlet bilgilerini sızdırma gibi suçlamalarla 2016 yılında görevden uzaklaştırılmış, 2017 yılı başında görevden azledilmişti. 20 ayrı ithamla suçlanan Park Geun-hye hakkında başkent Seul’deki Bölge Mahkemesinde görülen davada savcılar 30 yıl hapis ve yaklaşık 417 milyon TL para cezası talebinde bulunmuştu. Bugün ise Güney Kore hükümeti ve muhalefet partisinden savcıların talebine farklı tepkiler geldi.
İktidardaki Demokrat Parti Sözcüsü Baek Hye-ryun, bugün verdiği demeçte modern tarihte bir devlet başkanının anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle görevden alınmasının büyük bir trajedi olduğunu ve bu nedenle suçlamalarla karşı karşıya kaldığını ancak en ağır cezayı hak ettiğini söyledi. Ancak ana muhalefet partisi olan Liberal Kore Partisi talebi ağır bir dille protesto etti. Liberal Kore Partisi Sözcüsü Chang Je-won 30 yıllık hapis cezasının ölüm cezasından daha beter olduğunu ifade etti. Doğru Gelecek Partisi’de iktidarın sözlerini yineledi.
Mahkeme kararını 6 Nisan’da açıklayacak. Yargı tarafından görevden alınan ilk devlet başkanı olan Park 2017 Ekim ayından bu yana mahkemeyi protesto ettiği için davaları gıyabında gerçekleşmeye devam ediyor. Park, suçlu bulunması halinde Güney Kore tarihinde hüküm giyen üçüncü devlet başkanı olacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.