İbrahim Kalın: Suriye’de kara harekatı her an başlayabilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İbrahim Kalın: Suriye’de kara harekatı her an başlayabilir
#Siyaset | Haber Merkezi
14 Oca 2023 / Cmt 16:50
/ 781 Kez Okundu
| |

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesini istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kalın, 'Suriye'de kara harekatı her an başlayabilir.' dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da geçtiğimiz haftalarda savunma bakanları düzeyinde yapılan görüşmenin ardından Türkiye ile Suriye arasında görüşmeler sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında şubat ayı başında görüşme olabileceğini söylerken, kara harekatıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

“HER AN BAŞLAYABİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sınırlarımızı korumak adına Suriye’ye kara harekatı sinyali vermiş, zaman konusunda ise yorum yapmamıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan bu noktada dikkat çeken bir açıklama geldi. Kalın, “Suriye’de kara harekatı her an başlayabilir.” dedi.

ESAD, OPERASYONLARIN DURDURULMASINI İSTEMİŞTİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’le başkent Şam’da bir araya gelen Esad, istihbarat şeflerini ve savunma bakanlarını bir araya getiren, dışişleri bakanları ve devlet başkanları düzeyinde devam etmesi planlanan üçlü görüşmeler hakkında konuştu. Beşar Esad, Türkiye-Suriye-Rusya temsilcileri arasındaki görüşmelerin somut sonuç vermesi için şartlarını sundu.

Esad, “Bu tür görüşmeler, verimli olması ve Şam’ın beklediği somut hedeflere ulaşılması için Rusya ve Suriye arasında önceden koordine edilerek ve planlanarak hazırlanmalı” ifadelerini kullandı. Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesi gerektiğini söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.