İspanya Başbakanı Sanchez ve Belçika Başbakanı De Croo, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İspanya Başbakanı Sanchez ve Belçika Başbakanı De Croo, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
#Siyaset | İHA
23 Kas 2023 / Per 17:00
/ 2 Kez Okundu
| |

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Gazze’deki insani ve siyasi durumla ilgili görüşmeler yapmak üzere geldikleri Kudüs’te Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Kudüs’te Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Herzog, “Kritik saatlerdeyiz. İlk rehine grubunun geri dönmesini ve ABD desteğiyle İsrail ile Katar ve Katar ile Hamas arasında varılan insani araya girilmesini bekliyor ve dua ediyoruz” dedi. Gazze Şeridi’ndeki insani durumu iyileştirmek için Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap ülkeleriyle birlikte önemli adımlar atıldığını iddia eden Herzog, “sahra hastanelerinin hizmete sokulması ve gerekli gıda ile ilacın daha fazla tedarik edilmesini” umut ettiğini söyledi.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise, bazı esirlerin serbest bırakılmasına ve insani aranın tesis edilmesine olanak tanıyacak anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Belçika’nın İsrail’in yanında olduğunu ifade eden Başbakan Alexander De Croo ise, varılan anlaşma ile “rehinelerin serbest bırakılmasını” umduğunu ifade etti.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.