Katalonlardan liderlerinin serbest bırakılması için gösteri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 Kas 2017 / Cum 11:07
/ 53 Kez Okundu
| |

İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde bağımsızlık yanlısı halk, hapse atılan liderlerinin serbest bırakılması için gösteri yaptı

İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde bağımsızlık yanlısı halk, hapse atılan liderlerinin serbest bırakılması için gösteri yaptı.
Katalonya bağımsızlık hareketinin liderlerinden Jordi Snchez ve Jordi Cuixart, halkı isyana teşvik suçlamasıyla Ekim ayında bir aylık hapis cezası almıştı. Katalonlar, liderlerinin serbest bırakılması için gösteri yaptı. Barselona’da yüzlerce gösterici, özerk hükümet ve belediye yönetiminin bulunduğu De Sant Jaume Sarayı’nda girip “Siyasi mahkumlara hürriyet”, “Yalnız değilsiniz”, “Biz kazanacağız” sloganları attı. Parlamento oturumunda bağımsızlık yanlısı sivil toplum kuruluşları ANC ve Omnium Cultural’ın temsilcileri ise, Sanchez ve Cuixart’ın bulundukları Soto del Real hapishanesinden gönderdikleri mektuptan bazı pasajlar okudu.
Jordi Sanchez’in 21 Aralık’ta yapılacak seçimlerde Katalon Özerk Yönetimi’nin eski Başkanı Carles Puigdemont’un partisinden ikinci sırada seçime girmesinin kesinleştiği kaydedildi. Carles Puigdemont ise, halen Brüksel’de bulunuyor. Belçika mahkemesinin yakın zamanda İspanya adaletinin Puigdemont’u iade isteğini görüşeceği belirtildi. İspanya adaleti, Puigdemont’un birkaç suçtan 30 yıl hapis ile yargılanmasını istiyor. Katalonya eski Başkan Yardımcısı Oriol Junqueras’ın da 2 Kasım’da hapse atıldığı belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.