Kırgızistan’da çatışmalar nedeniyle ulusal yas ilan edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Siyaset | İHA
18 Eyl 2022 / Paz 15:10
/ 22 Kez Okundu
| |

Kırgızistan’da, Tacikistan sınırındaki çatışmalarda hayatını kaybeden 36 kişi için bir günlük ulusal yas ilan edilirken, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşerek son durum hakkında bilgi verdi.

Kırgızistan’da, Tacikistan sınırında meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişiler için yarın bir günlük ulusal yas ilan edildi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un ulusal yas ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı aktarıldı. Yarın, ulusal yas dolayısıyla televizyon ve radyo gibi kurumlara eğlence programlarını iptal etmeleri tavsiye edildi.
Öte yandan, tüm devlet ve yurt dışı diplomatik temsilciliklerinde bulunan Kırgızistan bayrağının yarıya indirileceği belirtildi.

Caparov-Putin görüşmesi
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Caparov’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü açıklandı. İki liderin görüşmede, Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki durumu ele aldığı belirtildi. Caparov’un Putin’e sınırdaki son durum, Kırgız tarafındaki ölü ve yaralı sayısı, çatışmaların sonucunda Kırgızistan’ın Batken bölgesine bağlı sınır köylerindeki sivil ve sosyal altyapı tesislerinde meydana gelen zararlar hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, tarafların Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki sorunu bir an önce barışçıl diplomatik yollarla çözmesinin önemi vurgulandı.
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda Kırgızistan tarafından 36 kişi ölmüş, 132 kişi yaralanmıştı. Tacikistan ise çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.