Kudüs’ün Statüsü’ünün değiştirmek için gerekli vekil sayısı 60’tan 80’e yükseltildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 Oca 2018 / Sal 13:05
/ 66 Kez Okundu
| |

İsrail ile Filistin ile arasında ileride yapılacak bir barış anlaşması için Kudüs’ten Filistin’e toprak devri için gereken 60 millet vekilinin onay sayısı dün gece yapılan oylamaya ile 80 milletvekiline çıkartıldı

İsrail ile Filistin ile arasında ileride yapılacak bir barış anlaşması için Kudüs’ten Filistin’e toprak devri için gereken 60 millet vekilinin onay sayısı dün gece yapılan oylamaya ile 80 millet vekiline çıkartıldı. Bu sayının Knesset’in 3’te 2 ikisine denk geldiği belirtildi.
İsrail Millet vekilleri, ileride Filistin ile yapılacak barış anlaşmasında Kudüs’ten toprak verilmesi için meclisin 3’de ikisinin yani 80 millet vekilinin onayını gerektirecek Kudüs Kanunu onaylandı. Daha önce Kudüs’ün statüsünde değişiklik yapmak için 60 millet vekilinin oyu yeterliydi.
Knesset pazartesi gece yarısı, “Birleşik Kudüs Kanunu”nun ikinci ve üçüncü kısmını onayladı. Yapılan oylamada 64 millet vekili lehte 51 Millet vekili oy aleyhte oy verdi, bir millet vekili de çekimser oy kulandı.
Kanun teklifi Yahudi Yerleşim Bakanı ve Naftali Bennet tarafından hazırlandı ve Shuli Moalim-Refaeli tarafından meclisi sunuldu.
Kanun, Kudüs’ün statüsünü değiştirmek veya ileride yapılacak olan diplomatik anlaşma çerçevesinde Kudüs’ten toprak transferi için 80 millet vekilinin onayının gerektiriyor. Daha önce 60 millet vekilinin oyu yeterli idi.
Oylama, kanunun lehinde ve aleyhinde yapılan konuşmalar sonunda sabaha karşı saat 3 civarında onaylandı .
Likud Partisinden Kudüs ilişkileri Bakanı Ze’ev Elkin kanunun onaylanmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
Bakan Elkin, " Kudüs’ün ilelebet birleşik kalmasının teminatı olacak kanunun çıkmasını sağladık. Kudüs 80 millet vekilinin onayı olmadan bölünemeyecek” dedi.
Bakan "Zeytin dağı, Eski Kudüs, Tapınak Dağı ve Davut Şehri sonsuza kadar elimizde kalacak. Başkentimizi bölmeye yol açacak siyasi manevralar olmayacak. Bu aynı zamanda BM’nin Kudüs’e karşı verdiği utanç oylamasına İsrail’in bir cevabıdır” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.