MHP’li Yönter’den ABD’ye eleştiri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Eki 2017 / Çar 17:12
/ 24 Kez Okundu
| |

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, vize krizi ile ilgili, "ABD çok yanlış, haksız bir karar aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, vize krizi ile ilgili, "ABD çok yanlış, haksız bir karar aldı. Temennimiz, ümidimiz bunun derhal düzeltilmesi, yanlıştan dönülmesi. Vize kaldırmak çocukça bir iş" dedi.
MHP’li Yönter, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yönter, uzman erbaşların sorunlarına işaret ederek, "Uzman çavuşumuz vatanı korurken kahraman, milleti korurken aslan, Türkiye denildiğinde tavizsiz bir iradesi var. Ama iş kadroya geldiği vakit kimse oralı olmuyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Uzman çavuş görevinde bulunan yaklaşık 80 bin kardeşimize kadronun verilmesi arzumuz, talebimiz. Uzman çavuşlara verilen 3 aylık eğitim uzatılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yönter, şöyle konuştu:
"Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde birliğinden izin alıp ilçe merkezine giden ve burada teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın üzerinde beylik tabanca bulunmuyordu. Yazık, günah değil mi? Dağda, ovada, sınırda mücadele ettiği hainlerle çarşıda karşılaşıyor. Uzman çavuşumuzda silah yok, hainde her türlü cinayet silahı var. Hadi buyur. Bunun neresi doğru?"
Yönter, ABD ile vize krizine yönelik soru üzerine, "ABD çok yanlış, haksız bir karar aldı. Temennimiz, ümidimiz bunun derhal düzeltilmesi, yanlıştan dönülmesi. Vize kaldırmak çocukça bir iş" karşılığını verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.