Milletvekili Serdar, “Kadınlar, toplumsal yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenmiştir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milletvekili Serdar, “Kadınlar, toplumsal yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenmiştir”
08 Mar 2018 / Per 12:31
/ 122 Kez Okundu
| |

Kadınların, toplumsal yaşamın her kademesinde önemli roller üstlendiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, kadınların ülkenin kalkınmasında da her zaman büyük pay sahibi olduğunu söyledi

Kadınların, toplumsal yaşamın her kademesinde önemli roller üstlendiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, kadınların ülkenin kalkınmasında da her zaman büyük pay sahibi olduğunu söyledi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında açıklamada bulundu.
Kadınların eşitlik ve dayanışma yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olan 8 Mart’ın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlandığını aktaran Milletvekili Serdar, “Aile ve toplumun temel direği olan kadınlar, toplumsal yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenmiş ve ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Özveri ve fedakarlığın timsali olan kadınlarımıza hak ettikleri değeri göstermemiz insanlığımızın ve inancımızın gereğidir. Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer alan kadınlarımız, 15 Temmuz gecesi asla unutulmayacak bir cesaret örneği sergilemişlerdir. Kadınların sosyal yaşamın her alanına katılımını sağlamak, hepimizin ortak gayesi olmalıdır” dedi.
Kadınların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Serdar, “Kadını toplumsal alandan dışlayan bir anlayış, sadece kadınlarımız için değil bütün toplum için ciddi bir tehdittir. İlkel ve çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, baskıya, haksızlığa maruz kalması insan onuruna aykırıdır. İnsanlığa yönelik suç olarak gördüğümüz kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için hepimize önemli görevler düşmektedir. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle vicdani bir görevdir” diye konuştu.
Son 15 yılda gerçekleştirilen reformlarla, kadınların çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarının güçlendiğini ifade eden Serdar, “Türkiye Cumhuriyeti, ’Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne imza atan ilk ülkedir. Hükümet olarak kadınlarımızı dezavantajlı kılan birçok uygulamayı yürürlükten kaldırdığımız unutulmamalıdır. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık suçlarını, ırkçılık ve nefret suçları ile eşit görmemiz, kadınların hukukunun korunması kapsamında kadına yönelik şiddeti en sert şekilde cezalandıran düzenlemeleri hayata geçirmemiz bu konudaki hassasiyetimizin tezahürüdür” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.