Müezzinoğlu: "Kuzey Irak’taki referandum bir tuzak ve hileli adımdır"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Müezzinoğlu:
30 Eyl 2017 / Cmt 15:45
/ 159 Kez Okundu
| |

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr

Eski Çalışma ve Sosyal Gü venlik Bakanı ve AK Parti Bursa Millet vekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen referandumun yok hükmünde sayıldığını vurgulayarak, "Kuzey Irak, geçen haftadaki geldiği noktayı 1-2 ay sonra 1 yıl sonra arayacak. Yaptığı yanlışın bedelini de ödeyecek. Kuzey Irak’taki referandum bir tuzak ve hileli adımdır" dedi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Merkez İlçe 6.Olağan Kongresi’ne katılan Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen tartışmalı referandum ile ilgili konuştu.
Müezzinoğlu, referandumun bir tuzak ve hileli adım olduğuna işaret ederek, "Bu bölgede birileri farklı hesaplar yapıyor, hele hele uzaklardan gelerek, coğrafyamıza yeniden cet vel koymak isteyenler bir 80 milyon Türk milletini topyekün karşılarında bulacaklar" dedi.

"Referandum bir tuzak ve bir hileli adımdır"
Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak’ta bir referandumla gördük. Referandum bir tuzak ve bir hileli adımdır. Bu referandum Irak’ın toprak bütünlüğü, Irak’ın duyarlılığı Türkiye’nin de geleceği adına hep birlikte anlamsız, değersiz noktaya taşıyacağız. Asla bu referandumun bir anlamı ve değeri kalmayacak. Kuzey Irak, kuzey bölgesinin de dünkü halini koruyabilmesi de inşallah mümkün olmayacak. Arayacak o günkü günleri. Yani Kuzey Irak, geçen haftadaki geldiği noktayı 1-2 ay sonra 1 yıl sonra arayacak. Yaptığı yanlışın bedelini de ödeyecek. Bu bölgede birileri farklı hesaplar yapıyor, hele hele uzaklardan gelerek coğrafyamıza yeniden cet vel koymak isteyenler bir 80 milyon Türk milletini topyekün karşılarında bulacaklar, bu milletin başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde görecekler" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Edirne Merkez İlçe 6.Olağan Kongresi’ne AK Parti Edirne Millet vekili Rafet Sezen, İl Başkanı İlyas Akmeşe, delegeler ve partililer katıldı. Tek liste ile girilen Merkez İlçe 6.Olağan Kongresi’nde, gayri resmi sonuçlara göre ilçe başkanlığına Avukat Çağrı Muştu ve yönetim kurulu seçildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.