Muharrem İnce: "Bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Şub 2018 / Cmt 15:40
/ 58 Kez Okundu
| |

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "Enis Berberoğlu hapiste

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "Enis Berber oğlu hapiste. Acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı? D okunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi ve ben hayır vereceğimi söyledim. Ama parti yöneticileri ’anayasaya aykırı ama evet vereceğiz’ dediler. Bugün olsa yine hayır veririm. K orku şuydu: HDP hayır diy or bizde hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye k oyarlar. K oysun. Bakın elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP, AKP bile d oğru söyleyebilir. Olay yanlıştır ben hayır dedim, MYK evet oyu verdi. Bu MYK’nın yenilenmesi lazım onun için. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım" dedi.
CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Sp or Sal onu’nda devam ediy or. "Adalet ve Cesaret" temalı kurultayda 165 delegenin imzasını alan genel başkan adayı Muharrem İnce k onuşma yaptı. İnce, "Ben durumdan memnun değilim. Bu partide partinin durumundan memnun olan ve itaat edenler var. Bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben memnun değilim ve itiraz ediy orum" diye k onuştu.
Cumhur başkanı Erd oğan’ın ÖSO’nun Kuvay-i Milliye’ye benzetilmesini eleştiren İnce, "Tarih cahili çıkmış ÖSO Kuvay-i Milliye’dir diy or. Aylık 300 d olar maaş alıy or ÖSO militanları. Kuvay-ı Milliye askerlerinin ekmek almaya parası y oktu ne diy orsun sen cahil. Kuvay-ı Milliye’nin askerleri emperyazlime karşı savaştı, işgal edilmiş t opraklarını kurtarmak için savaştı. ÖSO’nun ABD Rusya’ya karşı bir mücadelesi var mı? ÖSO’nun derdi bir tane, Suriye’de rejimi değiştirmek, Esad gidince dertleri bitiy or. Sen kim oluy orsun da ÖSO’yu bunlarla karıştırıy orsun. Ama ne yazık ki bir taraftan o kaçak sarayda oturan tarih cahilin bunları k onuşurken CHP yöneticileri de bu tarih cahilinin haddini bildiremiy or, ona cevabını veremiy or. İşte bana neden aday oldun diye s oranlara sesleniy orum; onun haddini bildirmek için adayım" şeklinde k onuştu.

"Evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım, yenileyeceğim"
"Enis Berber oğlu hapiste. Acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı?" diye s oran İnce, "D okunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi ve ben hayır vereceğimi söyledim. Ama parti yöneticileri ’anayasaya aykırı ama evet vereceğiz’ dediler. Bugün olsa yine hayır veririm. K orku şuydu: HDP hayır diy or bizde hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye k oyarlar. K oysun. Yani Kürtler d oğruyu söylüy or olamaz mı? D oğruyu kim söylerse onun yanında olacağız. O zamanlar dedim ki yapmayın etmeyin önce HDP’liler s onra CHP’lilere sıra gelir. Bakın elalem ne der diye siyaset olmaz. Gün gelir MHP, HDP, AKP bile d oğru söyleyebilir. Olay yanlıştır ben hayır dedim, MYK evet oyu verdi. Bu MYK’nın yenilenmesi lazım onun için. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde, o evet oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım. Neden karşınızda adayım biliy or musunuz. Sandık görevlileri sizleri seçim akşamları ağlatmamak için genel başkanlığa aday oldum. Bu akşam beni genel başkan seçerseniz, seçeceğimize inanıy orum 45 gün içinde tüzük değişikliğine gideceğim. İmza rezaletine s on vereceğiz. T oplu imza törenleri olmayacak" açıklamasında bulundu.

"Yuhlamayın, bizim genel başkanımız yanlış yapar ama haram yemez"
İnce’nin 2014 yılındaki Cumhur başkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsan oğlu’nu partilerinde birç ok milletvekilinin tanımadığını söylemesi üzerine ‘yuhh’ sesleri yükseldi. İnce k onuşmasına şöyle devam etti:
"Yuhlamayın, bizim genel başkanımız yanlış yapar ama haram yemez, haram yiyenleri yuhlayın. Hiç unutmuy orum ben Yal ova’ya gitmiştim. Eşim geldi partinin adayının belli olduğunu söyledi. Kim olduğunu s orduğumda unuttum, değişik duymadığım bir isimdi dedi. Bugün beni genel başkan yapın 45 gün içinde tüzüğü değiştireceğiz. CHP’nin Cumhur başkanı adayını 1 mily on 200 bin üye seçecek. 45 gün s onra yapacağımız olağanüstü tüzük kurultayında bir önerim daha var size. 2002’de iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etsin. İmza rezaletine s on vereceğiz. Cumhur başkanı adayını 1 mily on 200 bin üye seçecek. 2 seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan tekrar aday olamayacak. Genel başkanının nasıl geleceği belli ama gideceği belli değil tüzükte. Sayın genel başkanı seviy oruz ama cumhuriyeti daha ç ok seviy oruz. Onun sarayını başına yıkacak bir yenilenmeye ihtiyacı var."
Muharrem İnce’nin k onuşması esnasında partililer ’İnce başkan’ sl oganları attı.

İnce’nin adaylığı iptal edilebilir
Kurultay sal onunda Muharrem İnce’nin adaylığının iptal olabileceği de k onuşuluy or. Yal ova Milletvekili Muharrem İnce’ye oy verenlerin 49’unun mükerrer imza olduğunun tespit edildiği iddia ediliy or.
Öte yandan partililerin Kurultayı takip etmeleri için Arena’nın bahçesine kurulan dev ekran da b ozuldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.