Muharrem İnce dosyasında flaş gelişme: 'Kaset komplosu' iddianamesi iade edildi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muharrem İnce dosyasında flaş gelişme: 'Kaset komplosu' iddianamesi iade edildi!
#Siyaset | Haber Merkezi
07 Ağu 2023 / Pzt 18:55
/ 201 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylığını geri çekmesine neden olan görüntüler ile ilgili açılan davanın iddianamesi, mahkeme tarafından iade edildi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olan sahte görüntülere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi iade etti. Kararda, iddianamenin ağır ceza mahkemesinde değil asliye ceza mahkemesinde açılması gerektiği vurgulandı. İddianamede "örgüte yardım" suçuna ilişkin iddiaların yeterli delil ve anlatıma sahip olmadığı belirtildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde sahte olduğu belirtilen görüntülerin Twitter hesapları üzerinden yayımlandığı iddiaları gündemi meşgul etmişti. Muharrem İnce, sahte olduğunu belirttiği bu görüntülerin ardından seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekilmişti.

Muharrem ince söz konusu olay ile ilgili devletin itibarını koruyamadığını belirterek "Son 45 günde gördüklerimi 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, fotoğraflar... İsrailli bir cinsel ilişki görüntü sitesinden alıyor görüntüyü benim kelleyi kesip ortaya koyuyor FETÖ'cüler. Muhalif olmak için bunu paylaşanlar da var. Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok. Özel hayatın gizliliği falan değil bu, iftira. Gerçek değil bu. T.C. Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet, medya, emniyet..." ifadelerini kullanmıştı.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte görüntülerin yayılmasına ilişkin soruşturma başlatmış ve Ankara Kuşu hesabının sahibi Oktay Yaşar ile diğer kişiler hakkında işlem yapmıştı. Cevheri Güven dahil 17 şüpheli gözaltına alınmış, Cevheri Güven'in de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Savcılık tarafından oluşturulan Özel Soruşturma Bürosu, Oktay Yaşar ile Cevheri Güven’in dosyasını Terör Savcılığı'na sevk ederken, diğer 5 kişi hakkında ise dava açmıştı. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken, tutuklu 5 şüphelinin tahliyesine karar vermişti.

ANKARA 19. AĞIR CEZA MAHKEMESİ İDDİANAMEYİ ELEŞTİRDİ

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin incelemesi sonucunda iddianameyi iade etti. Mahkeme kararında, iddianamenin ağır ceza mahkemesinde değil asliye ceza mahkemesinde açılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, iddianamede örgüte yardım suçuna ilişkin delil ve anlatımların yetersiz olduğu belirtildi.

Mahkeme, savcılığın bu davayı sanıkların "salt ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları adına" yaptığını belirtirken, "hukuki güvenirlilik adına" aynı eylemi gerçekleştiren bu şüpheliler hakkında da benzer suçlamalarla kamu davasının diğer şüpheliler gibi asliye ceza mahkemesine açılmasında başsavcılığın "muhtariyeti" (özerkliği) olduğuna işaret edildi.

CEVHERİ GÜVEN'İN İADE GEREKÇESİ

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, sahte görüntü iddialarıyla ilgili olarak hazırlanan iddianameyi iade ettiği kararında, iddianamenin eksikliğine dair Cevheri Güven hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu. Kararda, Deniz Baykal'a kaset komplosu davasının firari sanığı Cevheri Güven'in iddianamesinde diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiğine dair herhangi bir itirafçı şüpheli, tanık veya fiziki-teknik takip delili bulunmadığı ifade edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.