MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz:"Türkiye bölgede daha agresif ve kararlı hareket etmelidir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz:
06 Ara 2017 / Çar 13:36
/ 39 Kez Okundu
| |

Muhafazakar Yükseliş Parti(MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, bölgedeki gelişmelerin Türk ekonomisini doğrudan etkilediğini söyleyerek, "Türkiye bölgede daha agresif ve kararlı hareket etmelidir" dedi

Muhafazakar Yükseliş Parti( MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, bölgedeki gelişmelerin Türk ekonomisini doğrudan etkilediğini söyleyerek, "Türkiye bölgede daha agresif ve kararlı hareket etmelidir" dedi.
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ortadoğu’da gelişen olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, bölgedeki gelişmelerin ekonomiyi etkilediğini söyleyerek, "Güçlü ekonomi güçlü askeri duruştur. Güçlü bir ekonomi istiyorsak sahip olduğumuz toprakların kıymetini daha fazla bilmek zorundayız. Daha agresif politikalarla dışarıdan bölgeye yapılan mü dahaleleri bertaraf edecek kudreti kendimizde bulmalıyız. Askeri kuv vetimiz caydırıcı olmalı ve bölgeye karşı girişilen dış mü dahaleleri imkansız hale getirmelidir.Türkiye bölgede daha agresif ve kararlı hareket etmelidir" dedi. Türkiye istediği takdirde Akdeniz’i bir göl haline getirebileceğini söyleyen MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bu coğrafyada Türkiye izin vermediği sürece kuş dahi uçamaz. Kendimizi kandırmak yerine denizlerimize, karalarımıza sahip olacak daha agresif politikaları hayata geçirmeyi başarmalıyız. Aksi takdirde bölgede huzur ve barış mümkün olmayacaktır. Burada huzursuzluk oldukça Türkiye daha da yoksullaşacaktır. Zenginlik için uzak coğrafyalara gitmemize gerek yok. Yeter ki üzerinde oturduğumuz coğrafyanın amiri olduğumuzu dünyaya gösterebilelim" dedi. Türkiye’deki Suriyelilerin durumuna da değinen MYP Lideri Yılmaz, "Suriyelileri eğitip yurtlarına yerleştirelim.Ülkemizde bulunan Suriyelileri Türkiye ye bağlı tebaa haline getirmek sureti ile kendilerine anayurtlarında sağlayacağımız gü venlikle geri gönderelim. Böylece Suriye de Türk tebaası bir yönetimi muktedir kılabiliriz" dedi.Siyasi kavgalardan yorulduklarını belirten MYP Lideri Yılmaz, "Siyasi kavgalardan yorulduk. Ekonomik olarak zarar görüyoruz.İç siyasi çekişmeler yüzünden ne dış politika da ne de ekonomide verimlilik sağlanmaktadır. Acil olarak Türkiye halk olarak kendisine çeki düzen vermelidir. Derhal yeni ve agresif icraatçı politikaları her alanda ortaya koymalıyız" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.