NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den Ürdün’e övgü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den Ürdün’e övgü
07 Mar 2018 / Çar 13:02
/ 37 Kez Okundu
| |

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ürdün ve NATO arasındaki işbirliğini geliştirme konusunu ve Ortadoğu’daki gelişmeleri görüştü

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ürdün ve NATO arasındaki işbirliğini geliştirme konusunu ve Ortadoğu’daki gelişmeleri görüştü.
NATO Genel Sekreteri ve Ürdün Dışişleri Bakanı, Ürdün Krallığı ile NATO arasındaki mevcut işbirliği programlarının önemine vurgu yaparak, siyasi ve savunma ilişkileri ile stratejik ortaklığı güçlendirme konusunda anlaştı.
Görüşmeden sonra yapılan basın açıklamasında Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, NATO ile güçlü ilişkiler kurma ve stratejik ortaklığı güçlendirme ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için ortak hareket etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.
Safadi, Ürdün ile NATO arasındaki işbirliği programları ve savunma kabiliyetinde NATO’nun önemine vurgu yaptı. Bakan Safadi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Filistin’le ilgili konuları da görüşerek ona, 4 Haziran 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurularak iki devletli bir çözümün bölgeye güven ve istikrar getirmenin tek yolu olduğunu söylediğini kaydetti.
Safadi, Stoltenberg’e Suriye krizine askeri bir çözümün olmadığını, BM Güvenlik Konseyi’nin 2245 sayılı kararına dayalı olarak Cenevre görüşmeleriyle Suriye halkının kabul edeceği bir siyasi çözüm için kolektif gayretin gerektiğini söylediğini açıkladı.
Safadi basın açıklamasında, Doğu Guta’daki felaket duruma işaret ederek Suriye halkının acılarının sona erdirilmesinin öncelikleri olduğunu, acil ateşkesin uygulanmasıyla bu acının durdurulabileceğini söyledi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise DEAŞ’ın yenilmesinde Ürdün’ün rolünü övdü. NATO’nun Ürdün ile 20 yıldır askeri ve askeri eğitim alanlarında işbirliği yaptığına dikkat çekti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.