TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Mikrofon Skandalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Mikrofon Skandalı
#Siyaset | Haber Merkezi
01 Haz 2024 / Cmt 16:22
2 dk okuma / 1.087 Kez Okundu
| |

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda TSK Personel Hakları Tartışması: Mikrofon Açık Kaldı, Hulusi Akar'ın Diyaloğu Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, TSK personellerinin çalışma şartları ve özlük hakları hakkında önemli bir konuşma yaptı. Ancak, eski Milli Savunma Bakanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın mikrofonunun açık kalmasıyla yaşanan diyalog sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

MİKROFON AÇIK KALDI: AKAR'IN DİYALOĞU DUYULDU

Hulusi Akar'ın yanındaki kişiyle yaptığı konuşma mikrofonun açık kalmasıyla duyuldu. Akar, Murat Bakan'ın konuşması üzerine "Bunu şimdi oylamaya mı sunacağız?" diye sordu. Yanındaki kişi ise "Oylayıp reddeceğiz" dedi. Akar "Niçin?" diye sorunca yanındaki kişi "Bilgi geldi" yanıtını verdi.

MURAT BAKAN'DAN TEPKİ VE HULUSİ AKAR İLE DİYALOG

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, bu olayın ardından Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında, Hulusi Akar'ın kendisine ulaştığını belirtti. Bakan, komisyonda yaşananları ve Hulusi Akar ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"Komisyona başladığımızda, oturduğumuzda 'Muhalefet de yerini aldı' dedi. Ben de konuşmamın içinde dedim ki 'Milli savunma konusunda iktidar, muhalefet olmaz. Dış politikada iktidar, muhalefet olmaz. Bu milli meseledir, adında 'milli' olan bir komisyon, birlikte çalışacağız' dedim. 'Yaşa, bravo, ne güzel' falan dedi, takdir etti."

Bakan, Hulusi Akar'ın komisyondaki başkan yardımcısına "Ne yapacağız?" diye sorduğunu, yardımcısının ise "Reddedeceğiz" dediğini aktardı. Akar'ın "Niçin?" sorusuna yardımcısının "Bilgi geldi" yanıtını verdiğini belirtti.

HULUSİ AKAR'DAN AÇIKLAMA: "SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI"

Murat Bakan, Hulusi Akar'ın ortak bir dostları aracılığıyla kendisine ulaştığını ve "Ben Murat Bey'i çok iyi tanıyorum, kendisinin askerlerin özlük haklarıyla ilgili çalışmalarını elbette biliyorum. Burada bir yanlış anlaşılma oldu, benim oradaki sözlerim yanlış anlaşıldı" dediğini iletti. Bakan, Akar'ın komisyondan çıkarken de "Bu personelin özlük haklarıyla ilgili çok uğraştım ama aşamadım" dediğini belirtti.

MURAT BAKAN'IN ELEŞTİRİSİ: "VİCDANINIZI NE ZAMAN DİNLEYECEKSİNİZ?"

Murat Bakan, Hulusi Akar'ın durumuna üzülerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerini sevk ve idare etmiş, Genelkurmay Başkanlığı yapmış, Milli Savunma Bakanlığı yapmış birisinin başka ne kariyer hedefi olabilir? Kariyer anlamında nereye gelmek isteyebilirsiniz? Eğer böyle bir kanuna yürekten inanıyorsanız, vicdanınızın sesini ne zaman dinleyeceksiniz? Burada dinlemeniz gerekir. Artık bakanlık bitmiş, 4 sene daha vekilsiniz." ifadelerini kullandı.

Bu olay, TBMM Milli Savunma Komisyonu'ndaki tartışmaların ve kararların arka planını gözler önüne sererken, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak kamuoyunun dikkatini çekti.

Kaynak: MyNet

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.