TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Azerbaycan’da

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Azerbaycan’da
09 Mar 2018 / Cum 13:38
/ 49 Kez Okundu
| |

TBMM Parlamenterler Spor Kulübü, Azerbaycan Parlamentosu’nun kuruluşunun 100

TBMM Parlamenterler Spor Kulübü, Azerbaycan Parlamentosu’nun kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek "Parlamentolararası Futbol Turnuvası"na katılmak üzere başkent Bakü’ye geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü, Azerbaycan Parlamentosu’nun kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle 9-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek “Parlamentolararası Futbol Turnuvası”na katılmak üzere başkent Bakü’ye geldi.
İlk olarak merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret eden milletvekilleri, Aliyev’in mezarı başına gül bıraktı. Heyet Azerbaycan ve Türk şehitliğini de ziyaret ederek şehit kabirlerine karanfiller bıraktı. Milletvekilleri daha sonra Azerbaycan Milli Meclisine geçerek Meclis binasını gezdi. Meclis binasında düzenlenen toplantıda kuralar çekildi. Türkiye bugün B grubunda Polonya ile karşılaşacak.
Böyle güzel bir organizasyonu düzenlediği için Azerbaycanlı yetkililere teşekkür eden TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Başkanı Adem Tatlı, "Kendi ülkemizde Parlamentolararası Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Fakat sadece futbol değil, çeşitli branşlarda da organizasyonlar tertip ediyoruz. İki devlet, tek milletiz. İnşallah sahaya çıkıp maçımızı yapacağız. Ama sonunda dostluk kazanacak. Ben şimdiden Azerbaycan Halk Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum" dedi.
Turnuvaya Azerbaycan, Türkiye, Ukrayna, Letonya ve Polonya olmak üzere 5 ülkeden toplamda 80 milletvekili katılıyor. A grubunda, Azerbaycan ve Letonya karşılaşacak, B grubunda ise, Türkiye ve Polonya karşılaşacak. Turnuvaya 5 ülke katıldığı için Ukrayna kura ile direkt yarı finale çıktı.
A grubundan çıkan ülke direkt finale yükselirken, B grubundan çıkan ülke ise yarı finalde Ukrayna ile karşılaşacak.
Karşılaşmalar bugün akşam saatlerinde başlayacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.