Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı
09 Mar 2018 / Cum 13:38
/ 55 Kez Okundu
| |

İSTANBUL (İHA) – Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye ve Malezya aynı zamanda Suriye konusunda olduğu gibi bölgesel ve küresel istikrara katkı sağlama noktasında görüşleri örtüşen iki ülkedir

İSTANBUL (İHA) – Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye ve Malezya aynı zamanda Suriye konusunda olduğu gibi bölgesel ve küresel istikrara katkı sağlama noktasında görüşleri örtüşen iki ülkedir. Enerji, savunma sanayi, otomotiv, alt yapı, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var. Biz devlet olarak yol gösterip engelleri kaldırmaya ve her tür desteğe hazırız" dedi.
Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Malezya Altyapı Bakanı Dato’sri Haji Fadillah Bin Yusof bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye ve Malezya’nın ortak dini ve kültü değerlere sahip olunduğuna vurgu yaparak, “Müşterek yapabileceğimiz çok büyük işler var” derken, Malezya Altyapı Bakanı Dato’sri Haji Fadillah Bin Yusof ise, “Türkiye ve Malezya arasında stratejik iş birliğini de geliştirmek istiyoruz” dedi.

“Malezya ile ortak dini ve kültürel değerlere sahip iki ülkeyiz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yaptığı konuşmada, “Malezya ile ortak dini ve kültürel değerlere sahip iki ülkeyiz. Türkiye ve Malezya aynı zamanda Suriye konusunda olduğu gibi bölgesel ve küresel istikrara katkı sağlama noktasında görüşleri örtüş en iki ülkedir. Bu çerçevede hem ikili düzeyde, hem de birleşmiş milletler İslam işbirliği teşkilatı ve G8 gibi uluslararası kuruluşlar çerçevesinde ortaklarımız mevcuttur. Malezya ile ülkelerimizin hedeflerine yönelik sürdürülebilir ve dayanışma içerisinde ortak çalışmalar yapabileceğimize yürekten inanıyoruz. Zaten bu konuda da siyasi irade mevcut durumda” dedi.

“Müşterek yapabileceğimiz çok büyük işler var”
“Müşterek yapabileceğimiz çok büyük işler var” diyen Bakan Eroğlu, enerji, savunma sanayi, otomotiv, alt yapı, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve ata bileceğimiz adımlar yapabileceğimiz çok büyük işler var. Biz Türkiye olarak dünya ekonomisinde ki durgunluğa rağmen, ülkemiz ekonomisinde olumlu gelişmeler yaşadık. 2003 yılından bu yana gerçekleşen 189.5 milyar dolarlık yabancı yatırım, ekonominin sağlam zemin üzerinde durduğunun açık bir göstergesidir. Türkiye ekonomisi büyümeye Türkiye ye yatırım yapan yatırımcılarda kazanmaya devam ediyor. Bundan sonra gerek Türkiye’de gerekse Malezya’da güçlerimizi birleştirerek, dost ve kardeş Malezya ile her alanda ikili iş birliğini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu maksatla bugün iki ülkenin çeşitli sektörlerinde faaliyet göstermekte olan değerli temsilcilerini bir araya getirdik” ifadelerini kullandı.

"Biz devlet olarak yol gösterip engelleri kaldırmaya ve her tür desteğe hazırız"
Bundan sonraki görevin işadamlarına düştüğünü söyleyen Bakan Eroğlu, “Biz devlet olarak yol gösterip engelleri kaldırmaya ve her tür desteğe hazırız. Bundan sonra asıl görev değerli iş adamlarımıza, iş adamlarımıza, sanayicilerimize düşmektedir. Türk ve Malezya iş dünyasını bir araya getiren bu görüşmeleri ülkelerimiz arasına yeni iş birliği fırsatlarının oluşmasına vesile olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

“Türkiye ve Malezya arasında stratejik iş birliğini de geliştirmek istiyoruz”
Malezya Altyapı Bakanı Dato’sri Haji Fadillah Bin Yusof da, ”Amcamız iş dünyası temsilcileri ile nasıl bir iş yapabiliriz bakmak. Hem Türkiye’deki fırsatları değerlendirmek açısından, aynı zamanda Malezya’daki fırsatları değerlendirmekte amacımız. Amacımız, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacmini artırmaktır. Türkiye ve Malezya arasında stratejik iş birliğini de geliştirmek istiyoruz. Karşılıklı saygıyla beraber ilişkilerimize daha büyük bir ivme kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.