Ünüvar: “Bizim davamız insanlığa hizmet davası”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ünüvar: “Bizim davamız insanlığa hizmet davası”
26 Mar 2018 / Pzt 11:53
/ 194 Kez Okundu
| |

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti davasının; ülkeye, ümmete, insanlığa hizmet davası olduğunu söyledi.
Çukurova’da Bilal Solak, Yüreğir’de ise Nihat Dalbudak’ın başkan seçildiği AK Parti 5. İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde partililere hitap eden Ünüvar, kongrelerin basit bir makam, mevki ve koltuk değişimi olmadığını ifade etti. Göreve yeni seçilenlerin en temel görevinin, devraldıkları bayrağı daha yukarılara taşımak olduğunun altını çizen Ünüvar, “Esasında burada yaşanan, davanın bir arkadaşımızdan diğer bir arkadaşımıza devredilmesi. Dava çok önemli. Kısa ömrümüzde bu şehre, bu ülkeye, bu ümmete ve bu insanlığa ne yaptık? Bütün davamız bu. Bizim idealimiz var. Peyami Safa ‘idealizm, davası için her şeyi feda etmektir’ der. Bizler de bu ideal için; her türlü sıkıntıyı, her türlü meşakkati çekmek için göreve talip oluyoruz” dedi.

“AK Gençlik en önemli gücümüz”
Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda, gençlerin enerjisini, heyecanını, vizyonunu ve misyonunu her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Ünüvar, “AK Gençlik bizim en önemli gücümüz” diye konuştu.
Gençlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 1 Nisan’da gerçekleştirilecek AK Parti İl Kongresi’nde Adana’nın sesini bütün Türkiye’ye duyuracağına inandığını ifade eden Ünüvar, “Hamdolsun kongrelerimiz çok coşkulu ve heyecanlı geçiyor. Çünkü milletimiz bize güveniyor. Bakınız şu anda yürüyen çok önemli bir operasyon var, Zeytin Dalı Operasyonu. Ve hamdolsun TSK çok önemli bir başarıyla bu harekatı yürütüyor. Kendi insanımızla, kendi mühimmatımızla gerçekten adeta bütün dünyanın gözü önünde son derece şeffaf, sivilleri koruyarak ama terör unsurlarına karşı da en acımasız şekilde o operasyonu yapıyoruz. İlk aşaması başarıyla sonuçlandı ama devamı var. Bizim kendi sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğimizi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız bizzat ifade etti. 15 Temmuz’un ardından TSK içerisindeki FETÖ’cü hainler temizlenirken şöyle bir yorum yapıldı. Denildi ki; ‘bu ordu acaba uçaklarını bir yerden bir yere uçuracak pilot bulabilir mi? Ondan hemen sonra Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldı ve hamdolsun çok büyük bir başarıyla sonuçlandı. Şimdi Zeytin Dalı Harekatı iki ayı aşkın zamandır çok başarıyla yürüyor. Demek ki sepetin içerisindeki çürük elmaları çıkardığınız zaman daha güçlü oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin sahip olduğu topraklar üzerinde birçok ülkenin gözü ve hesabı olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Türkiye, Asya’nın en batısında, Avrupa’nın en doğusunda, Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar’ın yanı başında, Akdeniz, Ege ve Karadeniz’e olan kıyısıyla çok özel, çok güzel bir ülke. Bu değerli topraklar üzerinde gözü ve hesabı olan çok. Bunlara karşı sürekli bir mücadele içerisindeyiz. Darbe, terör, ekonomik krizle ülkemizi bölmeye, zayıflatmaya çalışıyorlar. Gezi, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz. Hep denediler ama başaramadılar. Başaramayacaklar. Niye? Çünkü siz varsınız. Vatanını, bayrağını, milletini seven geçlerimiz var. İyi ki varsınız” diye konuştu.

“Büyük hedefler için daha çok çalışmalıyız”
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’nin çok büyük hedefleri olan bir ülke olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:
“Bizler sadece sınırlarımızı korumakla mükellef değiliz. Bizler hedeflerimize, ideallerimize ulaşmakla da mükellefiz. Çok büyük hedeflerimiz var. 2023’le ilgili Cumhurbaşkanımız çok önemli hedefleri ortaya koyuyor. İhracatta 500 milyar doları geçmek, milli gelirde 25 bin dolara ulaşmak ve dünya ekonomi sıralamasında en büyük 10 ekonomi arasına girmek gibi büyük hedeflerimiz var. İşte büyük hedefler için daha çok çalışmak ve gayret etmek zorundayız.”

“2019 kritik kavşak noktası”
2019’da yapılacak seçimlerin bu açıdan oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Yepyeni bir hükümet sistemiyle karşı karşıyayız. Ve o Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde daha güçlü bir icra, daha hızlı bir icraat olacak. 2023 hedeflerine ulaşmak için 2019’da yapılacak seçimler çok çok önemli. O yüzden daha çok çalışmak, daha çok gayret etmek, daha çok ter dökmek durumundayız. Daha çok sokağa, daha çok haneye girmek durumundayız. Bizim artıracağımız her bir oy, işte o hedeflerimize, ideallerimize bizi daha fazla yakınlaştıracak. O sebeple bundan sonra yönetime girecek kardeşlerimin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor. 2019 çok önemli. Kritik bir kavşak noktası. Hedefimiz büyük, çabamızın da büyük olması gerekir” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.