Urlalı girişimci Açalya Öralay, belediye başkanı aday adaylığını açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Urlalı girişimci Açalya Öralay, belediye başkanı aday adaylığını açıkladı
#Siyaset | İHA
22 Ara 2023 / Cum 11:46
/ 3 Kez Okundu
| |

Turizm ve gastronomi başta olmak üzere pek çok sektörde Türkiye’ye hizmet eden işlere imza atan Açalya Öralay, şimdi de Urla halkına hizmet için kolları sıvadı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

İzmirli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Öralay, TED Ankara Koleji ve Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ardından Anadolu Üniversitesi Aşçılık ve Harvard Science and Cooking From Haute Cuisine to Soft Matter Science eğitimleri aldı.
Önce turizm, ardından gıda sektöründe başladığı profesyonel hayatında 2005’te kurduğu Cakestudio Türkiye’de bulunmayan donuk pasta, cheesecake, bakery ile sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Kendini “meraklı bir girişimci” olarak tanımlayan Öralay; şeflik, danışmanlık ve annelik rollerinin yanı sıra TED İzmir Koleji Kurucu Temsilciliği göreviyle eğitmenlik rolünü de sürdürüyor.
Urla’nın dünya çapında bir marka haline gelmesi ve hak ettiği çağdaş yönetim biçimine geçmesi hayaliyle aday adayı olduğunu açıklayan Açalya Öralay, bütünsel ve sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışına geçiş için tasarladığı projelerini de çok yakında kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.