Vali Şimşek: “Bize düşen en önemli görev hain odaklara karşı dikkatli olmaktır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Şimşek: “Bize düşen en önemli görev hain odaklara karşı dikkatli olmaktır”
#Siyaset | İHA
14 Tem, 2023 / Cum 12:34
/ 18 Kez Okundu
| |

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle mesaj yayınladı. Darbe girişiminin 7’nci yılında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Vali Yılmaz Şimşek, gazilere sağlık temennisinde bulundu.
Vali Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin iradesine sahip çıkma yolundaki kararlılığının, millî birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya bir kez daha ilan edildiği gündür. Yedinci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, hem derin bir kederin hem de büyük bir gururun tarihidir. Bu gecede 251 vatandaşımız şehit, 2196 vatandaşımız ise gazi olmuş, ‘Gün vatana sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanlara akın eden milletimiz eşine az rastlanır bir direnişe imza atmıştır. Bugün Türk milleti, kendi silahını kendi milletine doğrultan ihanet şebekelerine karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine genç-yaşlı, kadın-erkek demeden Türk bayraklarıyla meydanlara çıkmış, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Yurdun dört bir yanında kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına yüreğiyle kendini siper eden Aziz Milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiş, günlerce tuttukları nöbetler ile demokrasimize sahip çıkmıştır.
Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve millî birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmasıdır. Bugün de bize düşen en önemli görev ise şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizin bekâsına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast etmeye teşebbüs eden hain odaklara karşı dikkatli olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdürmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yedinci yıldönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.