Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman ile bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman ile bir araya geldi
#Siyaset | İHA
27 Şub 2024 / Sal 21:01
/ 5 Kez Okundu
| |

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi. Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile anlamlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdim” dedi.
Görüşmede, Rusya-Ukrayna arasındaki barış formülünü, esir takasını, iki ülke ilişkilerini ve Ukrayna’nın yeniden inşasını ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, “Barış Formülü’nde yer alan hususları ve bunların uygulanmasında kaydedilebilecek ilerlemeyi ele aldık. Suudi Arabistan’ın liderliği adil çözümler bulunmasına yardımcı olabilir. Ekselanslarının gerçek barışı tesis etme konusundaki kararlılığına değer veriyor, tavsiyeleri ve desteği için kendisine minnettarız” dedi.
Zelenskiy, "Ayrıca İsviçre’deki Küresel Barış Zirvesi’ne hazırlık kapsamında ortaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalar hakkında da konuştum. Ukrayna ve Suudi Arabistan arasında ekonomik ve teknolojik işbirliği için belirli fırsatları inceledik. Ekiplerimiz bugün görüştüğümüz alanlarda çalışacak” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.