Zeybek'ten hadsiz çıkış; 'İktidar olunca imam hatipleri kapatacağız'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zeybek'ten hadsiz çıkış; 'İktidar olunca imam hatipleri kapatacağız'
#Siyaset | Haber Merkezi
10 Ağu 2023 / Per 18:34
/ 724 Kez Okundu
| |

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara gelmeleri halinde ülkedeki tüm İmam Hatip Liseleri'nin kapatılarak meslek lisesine dönüştürüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan ATA İttifakı'yla karıştırıldıklarını ifade eden Namık Kemal Zeybek, "İnsanlar bu ATA İttifakı'nı çok duyunca, rozetimi de öyle sandılar. ATA Derneği'ni 4 yıl önce kurduk. Bu Sinan Oğan ortaya çıkıp, Ümit Özdağ ile ATA İttifakı'nı kurunca karıştırdılar" diye konuştu.  

"Bizim kurduğumuz bir parti gibi bir parti şu anda Türkiye'de yok. Biz tam Atatürk döneminin uygulamalarını savunuyoruz" diyen Namık Kemal Zeybek, "En dikkat çekici iki konu var. Biz tam laik devlet istiyoruz. Devlet hiçbir şekilde yurttaşlarına din dayatmamalı. Bir dinin din adamını yetiştirecek okullar açmamalı. Bu olağan bir işmiş gibi görünüyor. Devlet yurttaşlarına öyle inanacaksınız diyor. Bunu dersine koyuyor, din budur diyor" ifadelerini kullandı.

'İMAM HATİPLERİ KAPATACAĞIZ'

Devletin inançlar karşısında eşit mesafede olması gerektiğini söyleyen Namık Kemal Zeybek, "Ve diyoruz ki İmam Hatip okullarının hepsini meslek liselerine dönüştüreceğiz. Devlet imam yetiştirmez. Bunu söyleyebilen bir parti var mı Türkiye'de, yok" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.