Adil Gevrek: "Süper Lig’in en ucuz bilet fiyatı uygulaması yapan takımıyız"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adil Gevrek:
#Spor |
09 Mar 2018 / Cum 15:22
/ 41 Kez Okundu
| |

Evkur Yeni Malatyaspor’da Fenerbahçe maçı biletlerinin fahiş fiyattan satılmasına tepkiler sürerken, Kulüp Başkanı Adil Gevrek konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi

Evkur Y eni Malatyaspor’da F enerbahçe maçı biletlerinin fahiş fiyattan satılmasına tepkiler sürerk en, Kulüp Başkanı Adil Gevrek konuyla ilgili bir basın toplantısı düz enledi. Gevrek, Süper Lig’in en ucuz bilet fiyatı uygulaması yapan takımı olduklarını söyleyerek, y eni politikanın F enerbahçe’ye karşı olmadığını belirtti.
Bir otelde düz enl en en basın toplantısında biletleri ned en yüksek fiyattan satışa sunduklarını açıklayan Başkan Gevrek, taraftarın tepkisine de hak verdi. F enerbahçe’yi Malatya’da en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirt en Gevrek, “Pazar günü Evkur Y eni Malatyaspor - F enerbahçe maçı var. Daha önce de ağırladığımız misafir takımlarımızın üçü büyük takımlardı. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u Malatya’da ağırladık. Tabi buraya gel en bütün takımları en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Tabi ki burada ilgi gör en büyük camialar var, çevre illerd en farklı takımlar geliyor. Biz de elimizd en geldiği kadarıyla bütün misafir takımları en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. İnşallah pazar günü de F enerbahçe’ye, Malatya’nın misafirperverliğini en güzel şekilde göstereceğiz” dedi.

“Süper Lig’in en ucuz bilet fiyatı uygulaması yapan takımıyız”
F enerbahçe maçının bilet fiyatları üzerind en başlayan eleştirilere de cevap ver en Gevrek, Süper Lig’in en ucuz bilet uygulamasıyapan takımı olduklarını söyledi. Gevrek, “Bilet konusunda tabi ki bir tepki var. Süper Lig’e y eni çıkan bir takımız. Süper Lig’in en ucuz bilet fiyatı uygulaması yapan takımıyız. Taraftarlarımız da bunu çok iyi biliyor. Fiyatlarımız çok uygun ve ucuzdu. Bunun da sebebi lige y eni çıkan bir takım, y eni bir stat olmasıydı. Bu ned enle uygun bir fiyat uygulaması yaptık. Süper Lig’de diğer takımların bilet fiyat uygulamaları var. Büyük takımlara ayrı bilet fiyat uygulaması yapacağımızı söylemiştik. Bu uygulamada biraz geç kaldık. Bundan sonra dört büyüklerle oynayacağımız maçlarda farklı bir fiyat uygulaması yapılacak. Buna da F enerbahçe’yle başlandı. Tabi F enerbahçe’yle başlanınca farklı algılamalar oldu ama bu tamam en bizim bilet politikamızdı" diye konuştu.

"Bunun emsalleri var"
Bundan sonra büyük takımlarla oynanan maçlarda farklı fiyat uygulaması olacağını anlatan Gevrek, "Bunun emsalleri var. Anadolu takımları içerisinde yine en ucuz fiyat uygulamasıyapan biziz. Tabi şu tepki haklı ve doğru; bird en 7,5 TL’d en 50, 100 TL’ye çıkınca taraftarlarımız tepki göstermiş olabilir. Ama dört yıldır bizimle beraber olan, deplasmana gid en, 2. Lig’de dahil stadımıza gel en taraftarlarımızı ayrı bir yere koyuyorum. Çünkü bu taraftarlarımız 2. Lig’de de geliyorlardı, Spor Toto 1. Lig’de de geliyorlardı, Süper Lig’de de geliyorlar. O taraftarlarımız içerisinde hakikat en 50 lira veremeyecek olan taraftarlarımızın olduğunu biliyorum, b en onları da çok iyi anlıyorum. Onlara hak da veriyorum. Ama bilsinler ki bu uygulama, onlara yönelik bir uygulama değildir. Şu ana kadar 7 bin bilet satılmış ve o 7 bin bilet içerisind en belki de çoğu o 2. Lig’d en bu yana gel en taraftarlarımızdır. Şimdi bu bilet fiyatı uygulamasında belki de en çok karşı çıkanlar da F enerbahçe maçına ilk defa gelecek arkadaşlardır, onu da iyi biliyorum. Ama biz taraftarlarımızın gerek büyük gerekse küçük maç hangi maç olursa olsun yanımızda istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yanında çalışan 50-60 kişiye işver enlerimiz bilet alabilir”
Taraftara da çağrıda bulunan Gevrek, “İşver enlerimizin ve esnaflarımızın F enerbahçe maçında takımlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Yanında çalışan 50-60 kişiye işver enlerimiz bilet alabilir. 50 liraya bilet alamayacak öğr encilerimiz, taraftarlarımız var. Öğr encilerimize ve 50 lira veremeyecek olan taraftarlarımıza işver enlerimizin sahip çıkması lazım. Esnaflarımız, kurumlarımız var, takımımıza sahip çıkmaları lazım. Bu maç ile ilgili ulusalda da çıkan haberler var. Takımını orada yalnız bırakmak, takımın orada 7 bin, 10 bin kişiye oynaması doğru bir şey değil. Malatya’nın bu olaya topyekün sahip çıkması gerekiyor. F enerbahçe maçında stadı dolu olarak görmek istiyorum. Malatya’ya da yakışan budur. Bugüne kadar her yerde taraftarlarımız ses getirdi. Stadı doldurarak, c entilm enlik yaparak; ülkesine ve milletine gerekli yerlerde katkı sağlayarak, bazı olaylarda tepki göstererek devletinin yanında oldu. Malatya’da çok önemli bir maç oynanacak. Burada mesele 3 lira, 5 lira katkı sağlamanın dışına çıktı, farklı bir olaya gitti. Taraftarlarımızın stadı doldurması lazım, bütün taraftarlarımızdan bunu canı gönüld en istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Bu sadece F enerbahçe’ye d enk geldi”
Bilet uygulamasının F enerbahçe’ye özel yapılmadığını, bu maça d enk geldiğini de ifade ed en Gevrek, “Bu sadece F enerbahçe’ye d enk geldi. F enerbahçe değil de, içeride başka bir büyük takıma karşı oynasaydık bu uygulama yine yapılacaktı. Bu asla F enerbahçe’ye karşı olan bir şey değil. Basın sözcüsünün de böyle bir açıklaması yok. ‘Sadece F enerbahçe’ye karşı uygulanmış bir uygulamadır’ düşüncesi bu yönetimde asla olmadı. Bu yapılanın tamam en bir fırsatçılık olmadığını söylemek istiyorum. Sadece bir kereye mahsus takımına sahip çıkma adına yapılan bir uygulamaydı. Bütün Malatya’daki taraftarlarımızın takımına sahip çıkması, katkı sağlaması anlamında yapılan bir uygulamadır, farklı bir uygulama asla olmaz. Dört yıldır yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla buradayız. Taraftarlarımızla nasıl iç içe olduğumuzu biliyorsunuz. ‘Bu gelecek parayla kulüp kurtulacak’ düşüncesiyle de bakmak doğru değil. ‘Bir sıkıntı var, burayla giderilecek’ düşüncesi asla söz konusu değil. Bu kulübün 90 milyon TL bütçesi var. ‘Bir sıkıntı var, o sıkıntı için yapıldı’ diye değil, herkesin katkı sağlaması lazım. Burada en büyük katkıyı taraftarlarımız sağlıyor” dedi.

“F enerbahçe’nin yapmış olduğu açıklamayı talihsiz buluyorum”
Ligde kalmayı garantilemediklerini söyley en Gevrek, "Bizim işimiz daha bitmedi. Bizim hedefimiz var. 44 puan hedefi koymuştuk. En az 44 puan diyoruz ama inşallah üstüne çıkarız çünkü bizim hedefimiz h enüz bitmedi. Matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledik diye bir şey yok. Daha 10 maçımız var, aldığımız kadar puan alıp ligi en güzel yerde bitirmek istiyoruz. Bu anlamda da kesinlikle yanlış bir anlaşılma, düşünce asla olmasın. Tamam en takıma sahip çıkılması anlamında yapılan bir uygulamadır. ‘Ligde kalmayı garantilediniz de, ona göre mi yaptınız’ düşüncesi doğru değil. Y eni lige çıkan bir takımız. Y eni bir stat ve kolay değil, stat şehrin dışında. Böyle bir uygulamayı erteledik. Bu uygulama, ertel en en bir uygulamadır. Beşiktaş ve Galatasaray’a yapılan uygulamaya karşı, F enerbahçe’ye ayrı bir uygulama asla söz konusu olamaz. Bizim hepsine saygımız var. Lige değer katan, gerçekt en lige büyük katma değer sağlayan takımlardır. Biz bu takımlar arasında ayrı uygulama yapmayız. Lig onlarla güzel ama Anadolu takımları olmadan da o takımlar olmaz. O konuda da yapacağımız açıklamalara da kesinlikle marka değerini düşürmemek adına dikkatli olması lazım. F enerbahçe’nin yapmış olduğu açıklamayı talihsiz buluyorum. F enerbahçe camiası bizim gerçekt en saygı duyduğumuz, ciddi taraftarı olan bir camiadır. Ama bizim k endi taraftarımıza uyguladığımız fiyat politikasına dahil olması da bir büyük camiaya yakışmıyor. Çünkü bizi k endi taraftarımızla karşı karşıya getirmek doğru bir şey değildir. O açıklamayı talihsiz buluyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 34 46 77
2 GMG Kastamonuspor 34 34 74
3 Iğdır F.K 34 31 68
4 Anagold 24Erzincanspor 35 22 63
5 Menemen FK 34 20 61
6 İskenderunspor 34 18 59
7 Isparta 32 Spor 34 -4 54
8 İnegölspor 34 0 48
9 Somaspor 34 -2 47
10 Fethiyespor 34 1 43
11 68 Aksaray BLD. 35 0 42
12 Karaman F.K 34 -12 42
13 Arnavutköy BLD 34 -3 38
14 Etimesgut Belediyespor 34 -13 38
15 Belediye Derince Spor 34 0 37
16 Sarıyer 34 -8 35
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 34 -22 29
19 Uşak Spor 34 -86 5