Beyşehir’de oryantiring yarışları heyecanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beyşehir’de oryantiring yarışları heyecanı
#Spor |
12 Kas 2017 / Paz 15:07
/ 58 Kez Okundu
| |

Konya’nın Beyşehir ilçesi, 14 yaş altı 1

Konya’nın Beyşehir ilçesi, 14 yaş altı 1. kademe bölge oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı.
Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 14 yaş ve altı kırmızı grup 1. kademe bölge yarışmasına Türkiye’nin 25 farklı ilinden gelen 300’ün üzerinde yarışmacı katıldı. İçerişehir Mahallesindeki göl kıyısında oluşturulan çıkış noktasında başlayan ve Vuslat Parkı’ndaki varış noktasında sona eren yarışmada katılımcılar, harita üzerinde verilen kontrol noktalarını sırasıyla bularak hedefe ulaşıp yarışmayı tamamladı. Yarışma sonunda erkekler ve kızlar kategorilerinde dereceye girenlere katılım belgeleri ve ödülleri düzenlenen törende protokol tarafından verildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Beyşehir’in ikinci kez oryantiring yarışmasına ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, federasyon tarafından ikincisinin düzenlenmesinden ve bu spora artan ilçedeki artan ilgiden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Beyşehir’in 27 farklı ilden gelen 400’e yakın sporcuyu bu yarışma çerçevesinde konuk ettiğini anlatan Özaltun, daha zinde bir yaşam için gençlerin ve çocukların her türlü sporu yapmalarının çok önemli olduğunu belirterek, “Her spor dalı çok önemlidir ama oryantiring sporu çok daha önemlidir. Ben de bu söze katılıyorum. İnşallah, bu yarışlar bizim için de bir örnek olacak. Kaymakamlığımız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün de önderliğinde Beyşehir’de yaşayan çocuklarımızın oryantiring sporuna dahil edilmeleri noktasında bizler de inşallah bundan sonraki süreçte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu anlamda, Beyşehir’deki çocuklarımızdan oluşan bir oryantiring takımını kurarak Türkiye’nin farklı noktalarında sizlerle birlikte yarışmalarını sağlayacağız” dedi.
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, konuşmasında, sporun insanın bedenen ve zihnen gelişimine katkı sağlayan önemli bir faaliyetler topluluğu olduğuna vurgu yaptı. Çocuklarına yatırım yapmayan toplumların sağlıklı bir şekilde gelişmelerinin asla mümkün olmadığına dikkat çeken Özdemir, çocukların bir yandan eğitim öğrenimini sürdürürken, diğer yandan da bu tür sportif faaliyetler içerisinde yer almalarının önemine işaret etti.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faruk Altunok ise, oryantiring sporunun pek çok farklı alanda yapılabildiği gibi Beyşehir Gölü kıyısı gibi herhangi bir doğam ortamda da organize edilebildiğine vurgu yaptı. Oryantiring sporunun diğer sporlar gibi sağlığa da faydalı olduğuna ve özellikle depresyonun önüne geçilmesinde önemli yararları olduğuna vurgu yapan Altınok, bu branşın yürüyerek, koşarak, bisikletle ve gece de yapılabildiğine, son olarak Uzungöl’de kano ile yaptıklarına dikkat çekti.
14 Yaş Altı Bölge Yarışması’nın Etkinlik Direktörü Cengiz Kaçar da, oryantiring sporunun koşarak hedef bulma sporu olduğunun altını çizerek, halk arasında var olan bilincin aksine hedeflerin saklanmadığını belirtti. Kaçar, haritasını okuyarak kontrol noktalarını sırasıyla bulan sporcuların hedefe ulaşarak yarışmayı tamamladığını anlattı. Kaçar, konuşmasında, yarışmaların düzenlenmesine katkı ve desteklerinden dolayı Beyşehir Belediyesi Başkanlığı ile ilgili diğer kurumlara da teşekkür etti. Programın sonunda Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri tarafından yarışmaya katkıda bulunan kurumların temsilcilerine plaketleri takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 34 46 77
2 GMG Kastamonuspor 34 34 74
3 Iğdır F.K 34 31 68
4 Anagold 24Erzincanspor 35 22 63
5 Menemen FK 34 20 61
6 İskenderunspor 34 18 59
7 Isparta 32 Spor 34 -4 54
8 İnegölspor 34 0 48
9 Somaspor 34 -2 47
10 Fethiyespor 34 1 43
11 68 Aksaray BLD. 35 0 42
12 Karaman F.K 34 -12 42
13 Arnavutköy BLD 34 -3 38
14 Etimesgut Belediyespor 34 -13 38
15 Belediye Derince Spor 34 0 37
16 Sarıyer 34 -8 35
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 34 -22 29
19 Uşak Spor 34 -86 5